LLP Dynamics este primul partener din România care a realizat implementări de Microsoft Dynamics NAV (anterior Navision) și Microsoft Dynamics AX (anterior Axapta). LLP Dynamics are peste 240 de implementări de Microsoft Dynamics NAV şi 60 de proiecte de Microsoft Dynamics AX, fiind unul dintre cei mai experimentaţi parteneri Microsoft Dynamics din regiune. Recent, LLP a împlinit 15 ani de Microsoft Dynamics pe piața locală. Cu acest prilej, Mihai Madussi – Services Director la LLP Dynamics – ne-a oferit mai multe informații cu privire la obiectivele acestei companii la nivel local și regional.

ITChannel: Cum se prezintă piața de ERP (Enterprise Resource Planning) în România acum, după mai mulți ani de criză?

Mihai Madussi: Din punctul de vedere al LLP Dynamics România, criza nu a mai fost resimțită atât de acut începând cu 2010, de când noi am avut o creştere anuală de 30- 40%. Există o scădere întradevăr în zona de licenţe, pentru că multe filiale ale unor companii externe vin deja cu soluțiile achiziționate din străinătate şi ne contractează numai pentru servicii de implementare. Astfel, creşterile se văd pe partea de servicii și compensează eventualele minusuri pe zona de licențe. Dacă în 2008 domeniul IT a simţit imediat criza, revitalizarea am simţit-o încă din primăvara anului 2010, spre deosebire de alte domenii.

ITC: Ce presupune ca model de afaceri statutul de partener Microsoft?

M.M.: În acest an am primit recunoaşterea “2012 Inner Circle Microsoft Dynamics”, intrând astfel în grupul de elită al partenerilor strategici Microsoft. Ce înseamnă aceasta: produsele Microsoft Dynamics sunt vândute clienţilor doar prin partenerii Microsoft. Astfel, orice solicitare venită din partea unui client direct la Microsoft, este redirecţionată către parteneri, Este un parteneriat de care suntem mândri şi care înseamnă recunoaşterea oficială a valorii companiei noastre.

ITC: Cum se poziționează Microsoft Dynamics NAV și AX față de competitorii tradiționali (SAP, Oracle etc.)?

M.M.: Microsoft Dynamics AX este în competiție directă cu SAP şi Oracle. Dacă un proiect AX nu răspunde la toate cerințele unei verticale, el poate fi dezvoltat cu uşurinţă, astfel încât să atingă nivelul dorit. Am avut multe proiecte în care AX a câştigat în faţa SAP şi Oracle, şi alegerea s-a făcut în raport cu funcţionalităţile prezente, interfaţă, buget, timp de implementare, etc.

ITC: LLP Dynamics împlinește 15 ani. Care este “secretul” succesului vostru? Cu ce atuuri vă diferenţiați faţă de competiţie?

M.M.: Secretul nostru este statornicia. În mare parte avem aceeaşi echipă de management şi consultanţă de la început, şi e important că oamenii şi-au păstrat entuziasmul şi dorinţa de a face proiecte. În plus, modelul de acţionariat al companiei nu s-a schimbat. Ca şi atuuri, suntem un grup internaţional, având o experienţă şi un know-how de primă clasă, spre deosebire de alţi competitor români. Un alt punct de diferenţiere constă în faptul că avem produse cu care putem aborda orice proiect, pe foarte multe verticale.

ITC: Există anumite proiecte de care sunteți mai atașat? Există un “top“ al proiectelor la care aportul LLP “a făcut diferența“ pentru un client?

M.M.: Infomed Fluids este un proiect complex din industria pharma care necesită și o implementare a unui add-on specializat pe controlul calității specific acestei industrii. Infomed a fost și primul proiect pe versiunea 2012 a Microsoft Dynamics AX, beneficiind de cele mai noi tehnologii și functionalități puse la dispoziție de către Microsoft. Provident este un alt proiect AX, primul proiect de Dynamics din România cu contabilitate bancară, pentru care LLP Dynamics a făcut mai multe particularizări și adaptări ale sistemului Microsoft Dynamics AX.

ITC: Care sunt planurile LLP Dynamics pentru următorii ani?

M.M.: Dorim să ne continuăm creşterea și să ne extindem pe mai multe pieţe. De asemenea, ne propunem să îmbogăţim gama de produse (Microsoft Dynamics CRM este unul dintre produsele pe care dorim să le adăugăm la portofoliul nostru). Important este să creştem și numărul de resurse din cadrul organizației (consultanţă, dezvoltare, vânzare) și chiar să avem propriul Addon pentru produsele Dynamics dezvoltat la nivel local.

Interviu realizat de Silviu Cojocaru