În cadrul unui eveniment organizat de Forbes, în parteneriat cu Veracomp și Lifesize, a fost prezentată gama de soluții de teleconferință a companiei Lifesize. LifeSize s-a impus ca una dintre companiile inovatoare în domeniul soluțiilor de teleconferință. În 2005 Lifesize a lansat prima soluție High Definition,iar în 2014 a fost prima companie care a realizat o soluție end-to-end de teleconferință în cloud. Comparativ cu variantele tradiționale de teleconferință “on premises” , soluțiile în cloud pot avea costuri reduse cu peste 70%.

Avantajele unei soluții de teleconferință în cloud sunt multiple. Printre acestea se numără gestionarea unitară a conturilor și a drepturilor de acces, precum și posibilitatea de a  se conecta la soluție diverse tipuri de utilizatori (angajați, parteneri de afaceri, candidați pentru diverse posturi din companie pentru care se realizează interviul prin sistemul de teleconferință etc.). De asemenea, compania care implementează soluția în cloud nu mai trebuie să investească în soluții accesorii pe zona de securitate, toate acestea fiind deja încorporate în soluția oferită de Lifesize (firewall, soluții de criptare etc. ).  ” a precizat Marco Michieluzzi, Sales Director Central Europe & Turkey – Lefesize.

Veracomp Euroa fost înființat in 2007, iar de atunci a înregistrat o evoluție permanent ascendentă. De la începutul activității, Veracomp a implementat un model specific pentru businessul de distribuție. Toate soluțiile și produsele din portofoliu sunt oferite exclusiv pentru revânzare. În acest context, compania are un un număr mare de parteneri distribuiți geografic atât în Romania, cât și în celelalte țări în care activează.pe
Atunci când am deschis Veracomp în România am realizat prima investiție într-un sistem de teleconferință Lifesize. A fost una dintre investițiile care s-au recuperat cel mai rapid. Călătoriile prin țară au fost înlocuite cu teleconferințe, înregistrând astfel o importantă economie de timp și o reducere de costuri. Soluția Lifesize și-a găsit multiple utilizări de-a lungul timpului: traininguri pentru parteneri și clienți, asistență tehnică la distanță, interviuri de angajare și multe altele.” a precizat Cătălin Matei, CEO – Veracomp.