AMD lansează noua gamă de procesoare desktop și notebook  AMD PRO A-Series (denumite anterior  cu numele de cod “Carrizo PRO” și “Godavari PRO”) pentru volume mari de lucru. Acestea oferă performanțe îmbunătățite, fiabilitate și noi oportunități în mediul afacerilor fiind proiectate pentru noul Microsoft® Windows® 10. Noile procesoare fac posibilă de asemenea apariția primelor notebook-uri proiectate special pentru Windows 10.

“Noua arhitectură inovatoare a procesoarelor AMD PRO oferă performanțe atractive pentru industria IT.”, a afirmat Jim Anderson, vice președinte senior și manager general al Computing and Graphics, AMD. “Alegerea unui processor AMD PRO conferă siguranța unui produs longeviv, stabil și performant. AMD oferă clienților posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de procesoare, fără a compromite siguranța și stabilitatea.”

Pentru întreprinderile mici și mijlocii, fără instrumente de management implementate, AMD introduce Control Center AMD PRO, un concept unic pentru configurarea intuitivă a sistemului. Noul AMD PRO Control Center permite întreprinderilor mici și mijlocii să gestioneze rapid și ușor puterea sistemelor AMD la locul de muncă. Acesta include caracteristici cheie, precum Energy Saver AMD, PC Health Center, Blocker USB și Wireless Display.

AMD PRO prezintă noul APU PRO A12

 Procesoarele pentru dispozitive mobile AMD A-Series PRO oferă o arhitectură  APU caracterizată prin durata lungă de viață a bateriei, putere și eficiența optimizată pentru a satisface cerințele  în schimbare provenite din mediul  întreprinderilor mici și mijlocii.

Caracteristicile cheie ale procesoarelor AMD PRO includ:

  •  Primul procesor comercial din industrie, conceput pentru a fi conform cu arhitectura heterogenă (HSA) 1,0 ce îmbunătățește comunicarea cu acceleratorii de programare precum GPU-ul  și duce la o performanta mai mare a aplicatiilor, totul cu un consum redus de energie
  • Primul APU comercial compatibil ARM® TrustZone® cu un procesor dedicat AMD Secure. ARM® TrustZone® permite utilizarea procesorului AMD Secure de către operațiile sensibile în timp ce restul operațiilor sunt efectuate în modul normal.