Maguay a inaugurat un laboratorul de e-learning în cadrul Centrului de Instruire pentru Comunicații și Informatică “Decebal” din Sibiu, destinat activităților de instruire prin învățământ deschis la distanță, în rândul militarilor români.
În data de 29 ianuarie 2013, în cadrul Centrului de Instruire pentru Comunicații și Informatică “Decebal” Sibiu, a fost inaugurat primul laborator de e-Learning, pe care beneficiarii au ținut să îl numească „Maguay”. Compania românească susține astfel procesul educațional al militarilor români, punându-le la dispoziție infrastructura necesară pentru a desfășura activități de instruire la distanță.
„Acțiunea se înscrie în politica Maguay de susținere a informatizării mediului educațional, în contextul creșterii semnificative a calității și performanței învățământului militar . Înțelegem să ne comportăm ca un partener activ, implicat și constructiv al mediului socio-economic românesc, orientat către viitor, către eficiență și performanță”, a declarat Eduard Pughin, Director Operațiuni Maguay.
La eveniment au participat Comandantul Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii din cadrul MApN, domnul general de brigadă Ion Cerăceanu , comandanții și șefii structurilor de comunicații și informatică din unitățile militare, dar și alți reprezentanți ai mediului academic sibian: Universitatea “Lucian Blaga”, Universitatea “Alma Mater”, Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, reprezentanții Școlii de Aplicație pentru Unități Sprijin de Luptă “General Eremia Grigorescu”. Laboratorul a fost sfințit de ÎPS Andrei Făgărășanul , episcop vicar al Mitropoliei Ardealului.
„Faptul că la acest eveniment au participat peste 200 de invitați din cele mai diverse instituții, de la mediul academic al acestei adevărate „capitale” a învățământului românesc, până la unități operative și de intervenție în situații de urgență”, a arătat generalul de brigadă Ion Cerăceanu în alocuțiunea sa, „demonstrează atât interesul, cât și dorința noastră de a aduce învățământul militar în sincronism cu cel național. Acest proiect pilot s-a născut în vara anului trecut, la inițiativa șefului Statului Major General, din dorința de a-l generaliza la toate structurile militare de învățământ și instrucție. Suntem conștienți că acesta este doar începutul, dar suntem și optimiști, pentru că este o experiență reușită.”
Laboratorul este destinat instruirii personalului militar din armată prin cursuri, folosind metodologii moderne și eficiente. Comandantul Centrului de Instruire pentru Comunicații și Informatică „Decebal”, colonel doctor Dorin Chirca a subliniat că această nouă facilitate va fi folosită intensiv în pregătirea cursanților din arma comunicații și informatică sub deviza „Să transformăm utilizatorul IT în profesionist IT”.
Col. dr. Dorin Chirca a mai precizat: „Inaugurarea laboratorului de e-learning reprezintă pentru noi un pas înainte pentru eficientizarea procesului de instruire, completând modalitățile clasice de desfășurare a cursurilor, cu forme moderne de livrare de conținut către cursanți, mai bine adaptate unei armate moderne, cu dinamică și mobilitate crescute. Parteneriatul cu firma Maguay ne-a ajutat să configurăm un laborator modern, cu variate posibilități de utilizare, care va fi folosit intensiv pentru atingerea obiectivelor didactice ale cursurilor de comunicații și informatică ce se desfășoară în Centrul de Instruire pentru Comunicații și Informatică Decebal”.
Centrul de Competență IT din Sibiu are în prezent 71 de ani de activitate și cuprinde 7 laboratoare: Bazele construcției tehnicii de ACT și mentenanță, Rețele Windows, Rețele Unix, Securitatea datelor, Rețele de calculatoare, Laborator e-learning Maguay și o sală de servere. Mai multe informații privind acest centru puteți afla pe http://www.cissb.ro/