Microsoft anunță numirea lui Kostas Loukas în funcția de Director General al Microsoft România. Kostas se alătură Microsoft România pentru a conduce transformarea companiei către un business de device-uri și servicii în țară.

Kostas Loukas are o experiență de 8 ani la Microsoft, timp în care și-a dezvoltat capabilități recunoscute de conducere în arii cum sunt Management General, Marketing, Operațiuni și Finanțe. Kostas și-a început cariera la Microsoft Grecia în rolul de Controlor Financiar în anul 2005, după care timp de trei ani a ocupat rolul de Director Financiar și Administrativ. În 2009, timp de un an, Kostas a fost Director General interimar al Microsoft Grecia și în 2010 a fost numit Director de Marketing și Operațiuni în cadrul aceleiași companii. Începând cu luna ianuarie 2012, Kostas a condus afacerile Microsoft pentru Cipru și Malta.

Kostas Loukas, Director General, Microsoft România: „Sunt onorat de oportunitatea de a conduce Microsoft România, companie recunoscută pentru talentul și succesul oamenilor – atât în cadrul Microsoft, cât și în piață locală. Intenționez să continuăm povestea de succes a Microsoft România alături de această echipă și să dezvoltăm mai departe relațiile cu clienții și partenerii noștri din România.”

Microsoft este Cel Mai Dorit Angajator în România și va continua să contribuie activ pe teme importante ale agendei publice, în particular pe Competitivitatea Companiilor Mici și Mijlocii, Reforma Statului și Oportunități pentru Tineri, direct și prin implicarea în cele mai importante organizații de business și ale industriei IT&C.

Don Grantham, Președinte, Microsoft Central & Eastern Europe: „Suntem încântați să îl anunțăm pe Kostas Loukas în calitatea de Director General al Microsoft România. Kostas aduce în acest rol o experiență impresionantă, prin rolurile avute anterior în Microsoft și în alte companii multinaționale. Pentru a identifica cea mai potrivită persoană pentru acest rol, am efectuat o căutare extinsă, în rândul unor candidați foarte bine pregătiți, atât din România cât și din afara țării, din Microsoft și din afara companiei și suntem încântați de rezultatul final.”

Kostas va începe noul rol astăzi, 10 aprilie 2013 și se va muta împreună cu familia în București în mai 2013.

Înainte de a veni la Microsoft, Kostas a lucrat trei ani pentru Coca-Cola Southeast Europe, având mai multe roluri manageriale. Cariera sa include și o perioadă petrecută la P&G, rol în care a sprijinit echipe de marketing și de vânzări din perspectiva unui profesionist în finanțe.

Kostas a absolvit un program de Executive MBA la INSEAD, studii masterale în Finanțe la London School of Economics și este licențiat în Economie de Universitatea din Atena.