Platformă automată de training pentru securitate cibernetică

Peste 80% dintre toate incidentele cibernetice sunt cauzate de erori umane, iar companiile pierd milioane recuperându-se din incidente legate de personal. Odată cu creșterea severității actelor de criminalitate cibernetică în ultimii ani, organizațiile au dezvoltat strategii pentru a îmbunătăți securitatea informațiilor și dispozitivelor din rețeaua lor. În acest sens, un rol esențial îl joacă educarea angajaților cu privire la identificarea și evitarea atacurilor, domeniu în care se dovedește că există lacune. Mulți oameni nu sunt familiarizați cu strategiile utilizate de atacatori în atacurile cibernetice, iar acest lucru lasă deschisă larg poarta pentru persoanele rău intenționate. Prin urmare, educarea angajaților este esențială pentru prevenirea unor astfel de atacuri. Din păcate, programele tradiționale de antrenament nu reușesc de obicei să atingă schimbările comportamentale și motivația dorite pentru a remedia situația.

Companiile din domeniul securității au dezvoltat și pun la dispoziție organizațiilor platforme pentru educarea continuă a angajaților folosind internetul, mijloacele vizuale și metode tradiționale. Utilizând aceste resurse, angajații sunt instruiți și primesc informații actualizate despre modalitățile pe care le au la dispoziție pentru a gestiona și partaja informațiile sensibile ale companiei și pentru a evita capcanele pe care social networking le ascund.

Kaspersky Automated Security Awareness Platform (ASAP) este o soluție holistică de conștientizare a securității și o nouă abordare a programelor educaționale online care oferă nu numai cunoștințe, ci și abilități reale de igienă cibernetică. Creat de experți de vârf din domeniul securității cibernetice, Kaspersky Automated Security Awareness Platform este un instrument online ușor de gestionat, care creează abilitățile de securitate cibernetică a angajaților, nivel cu nivel.

Cu ajutorul acestei platforme automate de training de security awareness dedicată în principal personalului non-IT, companiile își pot stabili cu ușurință obiectivele de instruire și pot aduce fiecare angajat la nivelul de abilități în domeniul securității corespunzător profilului său de risc. Administratorii platformei pot stabili obiective de învățare bazate pe niveluri de risc, evaluate comparativ față de datele de la nivel mondial/de la nivel de industrie. Rezultatele procesului de instruire sunt vizibile și măsurabile, ceea ce conduce la ajustarea programului de pregătire individuală în funcție de obiectivele urmărite și la utilizarea eficientă a timpului, angajaților fiindu-le ajustată curicula pentru a învăța numai ceea ce le este necesar.

Modulele de training disponibile abordează întregul spectru de subiecte supuse amenințărilor cibernetice: Parole și conturi, Email, Web Browsing, Social Networks & Messengers, Securitatea PC-urilor, Dispozitive mobile, Protejarea datelor confidențiale, GDPR. Platforma disponibilă și în limba română ajută la consolidarea cunoștințelor și la formarea unor abilități puternice printr-o metodă eficientă pusă la punct de specialiștii Kaspersky. Astfel, predarea lecției este urmată de un e-mail pentru consolidarea temei trimis la 4 zile după finalizarea tuturor lecțiilor, apoi la 7 zile după finalizarea tuturor lecțiilor elevul este supus unui test de cunoștințe, iar întregul proces de pregătire se încheie cu un atac simulat ce are loc la 10 zile după finalizarea tuturor lecțiilor.

Cu Kaspersky Automated Security Awareness Platform, managerii de securitate vor obține rezultate superioare în instruirea în domeniul securității cibernetice implicând și motivând angajații prin gamificare și competiție. Acest lucru a fost reflectat și în poziționarea produsului la începutul acestui an în Gartner Peer Insights ”Voice of the Customer” pe prima poziție ca număr de recenzii și ca rating general de către clienții din regiunea EMEA.
Accesibilitatea procesului de pregătire 100% online, personalizarea în funcție de particularitățile companiei client, disponibilitatea în limba română și recunoașterea pe care i-o acordă clienții la nivel internațional ne determină să acordăm Kaspersky Automated Security Awareness Platform premiul de „Cea mai bună soluție de security awarness”.

Pentru a descoperi mai multe beneficii pe care platforma le aduce, aceasta se poate testa la https://asap.kaspersky.com/ro/.