Protecție pentru echipamentele și integritatea sistemelor IT ale companiei

Studiile de piață estimează că dimensiunea pieței de UPS-uri modulare la nivel mondial este de așteptat să crească de la 3,7 miliarde USD în 2020 la 6,0 miliarde USD până în 2025, la o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 10,0% în perioada de prognoză. Factorii majori care conduc la creșterea pieței UPS-uri modulare includ creșterea cererii de timp zero de întrerupere a energiei din diferite sectoare, nevoia tot mai mare de sisteme de alimentare scalabile și redundante și cererea de centre de date hiperscale, utilizarea cloudului și facilități mari de colocare.

Companiile din fiecare sector au trecut prin digitalizare. Acest lucru a dus la dependența de dispozitivele electronice pentru a colecta și a accesa informații pentru procesele de afaceri, crescând astfel dependența de o sursă de alimentare fiabilă și continuă. Fără o sursă de alimentare, companiile nu pot rula procese de afaceri. În caz de pană de curent sau de pierdere a sursei de alimentare primare, trebuie să existe o sursă de alimentare sigură și fiabilă. Când alimentarea primară scade, UPS-ul asigură continuitatea și fiabilitatea, astfel încât munca în curs poate fi salvată și hardware-ul să fie protejat. Deși există o cerere mare pentru sisteme UPS în sectorul IT, multe procese industriale au adoptat acum microprocesoare și sisteme bazate pe PC care sunt susceptibile și sensibile la perturbările de putere. Câteva secunde de pană de curent pot perturba procesele industriale, provocând pierderi financiare majore. Prin urmare, majoritatea companiilor din sectoarele industriale au început să adopte UPS-uri avansate și sisteme UPS modulare.

Una dintre companiile cu vechime în furnizarea acestor tipuri de soluții este Schneider Electric. Seria sa de surse neîntreruptibile APC Smart-UPS™ On-Line de la Schenider Electric a fost proiectată și realizată pentru a oferi protecție online de alimentare de înaltă densitate, cu dublă conversie, pentru servere, rețele de voce/date, laboratoare medicale și echipamente industriale ușoare. APC Smart-UPS On-Line se bazează pe un șasiu convertibil rack/turn ce acomodează baterii litiu-ion care permit o performanță mai mare la temperaturi mai ridicate și un ciclu de viață crescut al UPS-ului. Când este sistemele cu importanță critică pentru afaceri necesită timp de funcționare în ore, nu în minute, Smart-UPS On-Line poate fi configurat cu mai multe pachete de baterii Litiu-ion pentru a satisface cerințele de funcționare.

Întreaga familie APC Smart-UPS On-Line oferă valoare clienților care au nevoie de condiții de putere solicitante, inclusiv o fereastră foarte largă de tensiune de intrare, reglare extrem de strânsă a tensiunii de ieșire, reglare a frecvenței, bypass intern și corecție a factorului de putere de intrare. De asemenea, software-ul PowerChute™ Business Edition inclus oferă posibilitatea de închidere nesupravegheată a sistemelor de operare în rețea.

APC Smart-UPS On-Line cu tehnologie Litiu-ion le permite profesioniștilor IT să opereze eficient și să scadă costul total de proprietate (TCO) cu până la 58%, reducând la minimum întreținerea UPS-urilor și oferind managementul de la distanță al acestor echipamente aflate în medii distribuite. Bateriile Litiu-ion sunt cu o treime mai ușoare, un avantaj din punct de vedere al manipulării și instalării mai ușoare, iar durată de viață este de 3 ori mai mare decât bateriile VRLA.

Unul dintre modelele care se pretează foarte bine pentru companiile mici și medii este SRTL1000RMXLI-NC. Dotat cu card de rețea preinstalat pentru management remote, modelul cu capacitate de 900 W și 1000 VA are format 3U pentru instalarea în rack. Cu 8 socket-uri IEC 60320 C13 ce pot acomoda tot atâtea echipamente, UPS-ul are o rată a energiei de supratensiune absorbită de 340 J și asigură alimentarea dispozitivelor conectate timp de 64,2 minute la solicitare de 50% și de 32,6 minute la solicitare de 100%.

Versatilitatea sa, abilitatea de gestionare software de la distanță și performanțele sale tehnice ne determină să acordăm modelului SRTL1000RMXLI-NC distincția „Produsul Anului 2021” la categoria „Cea mai bună soluție de UPS modular pentru companii”.