Cheltuielile din comerțul digital depășesc 11,6 trilioane de dolari în 2021, pe măsură ce tranziția către canalele digitale se accelerează

Un nou studiu realizat de Juniper Research a constatat că volumul cheltuielilor pentru comerțul digital vor crește la peste 11,6 trilioane de dolari până la sfârșitul anului 2021, de la 10,5 trilioane de dolari anul trecut, reprezentând o creștere de 11,5% într-un singur an. Acest volum include transferurile de bani, achizițiile de bunuri digitale, achizițiile de bunuri fizice, achizițiile de bilete digitale, plățile facturilor bancare, plățile cu amănuntul mobile NFC și plățile cu amănuntul cu cod QR. Cercetarea a constatat că succesul soluțiilor digitale în timpul pandemiei înseamnă că va continua modificarea comportamentului consumatorilor, care va deveni din ce în ce mai orientat către mediul digital, mai degrabă decât să se revină la normele pre-pandemice.

Cercetarea a identificat că strategiile de comerț digital reactiv construite în pandemie de către comercianți trebuie să se transforme în strategii proactive, pe termen lung, care să ofere cea mai bună experiență de utilizator, pe măsură ce concurența în ecosistemul de comerț digital se intensifică.

Mai multe informații sunt disponibile în whitepaper-ul gratuit Digital Commerce & Opportunities for Post Pandemic Growth.

Lideri ai comerțului digital mobil

Noua cercetare de piață a companiei, Digital Commerce: Key Trends, Sectors and Market Forecasts 2021-2025, a constatat că comerțul mobil va reprezenta 73% din totalul tranzacțiilor de comerț digital în funcție de valoare în 2021, urmând a crește la 79% până în 2025. Telefonul mobil a devenit cel mai important mod de a accesa serviciile și, deși online-ul va rămâne relevant pentru tranzacțiile cu valoare mai mare, experiențele utilizatorilor trebuie să fie mai întâi mobile.

Autorul cercetării Nick Maynard explică: „Aplicațiile mobile sunt forța dominantă în comerțul digital, experiența utilizatorului devenind critică, pe măsură ce produsele devin puternic comercializate. Comercianții trebuie să utilizeze analiza bazată pe AI pentru a asigura o experiență de comerț mobil cu adevărat personalizată sau vor pierde în fața comercianților mai adepți din punct de vedere digital.”

Achizițiile de bunuri fizice la distanță sunt cel mai mare segment, dar plățile contactless cresc rapid

Cercetarea a constatat, de asemenea, că achizițiile de bunuri fizice la distanță vor reprezenta cea mai mare valoare a tranzacției din orice segment în 2021 la 22% din total, urmată de transferul de bani și plățile cu cod QR. Cercetarea a identificat totuși că plățile mobile contactless vor avea cea mai mare rată de creștere, crescând cu peste 242% între 2021 și 2025, pe măsură ce serviciile OEM Pay adaugă informații despre cheltuieli și alte servicii cu valoare adăugată pentru a consolida câștigurile realizate în timpul pandemiei.

Sursa: Juniper Research