JETvarnish 3D Evolution, dezvoltat și fabricat de MGI – partenerul strategic al Konica Minolta, este primul echipament digital cu 3 opțiuni disponibile pentru dimensiunea substratului, de la 52x120cm (standard), până la 64x120cm și 75x120cm, pentru formatele B2 și B1.

Sistemul de ultimă generație îmbină tehnologia de lăcuire selectivă UV, efectele surprinzătoare 2D sau 3D și modulul de înfoliere la cald, pentru a produce lucrări imprimate deosebit de atractive, atât din punct de vedere vizual, cât și tactil.

JETvarnish 3D Evolution a fost special conceput pentru a oferi furnizorilor de servicii de imprimare o soluție scalabilă, cu o gamă complexă de aplicații de finisare, pentru simplificarea procesului de producție, eliminarea necesității de externalizare a serviciilor și creșterea profitabilității afacerilor.

Presa digitală oferă productivitate remarcabilă prin viteza mare de imprimare de până la 4.064 coli B2 pe oră, suprapunerea față-verso perfectă, precum și prin posibilitatea de a crea efecte 2D și 3D excepționale, la o singură trecere, stratul de lac aplicat având o grosime de până la 200 microni.

Tehnologia de lăcuire selectivă UV conferă lucrărilor tipărite un aspect vizual sofisticat și exclusivist, precum și o percepție tactilă inedită. Lacul aplicat adaugă o notă creativă pentru o gamă variată de produse, precum: ambalaje de lux, coperte de carte, felicitări sau cărți de vizită, broșuri, pliante, reviste, albume foto și nu numai.

Sistemul JETvarnish 3D Evolution, potrivit atât pentru tiparul digital, cât și offset, permite evidențierea unor elemente grafice sau adăugarea de efecte tridimensionale tactile, ce diferențiază lucrările imprimate față de cele convenționale. În combinație cu modulul de înfoliere la cald, sistemul asigură obținerea unor culori accentuate și a unor efecte vizuale fantastice.

Charles Lissenburg, Manager General în cadrul Diviziei Europene de Printare Profesională și Industrială a Konica Minolta, a declarat: „JETvarnish 3D Evolution conferă valoare adăugată joburilor de imprimare și creează lucrări spectaculoase. Sistemul oferă o propunere unică de vânzare și reprezintă o soluție digitală ideală pentru furnizorii de printuri digitale și offset, întrucât materialele produse captează instant atenția și declanșează, cu adevărat, emoții în rândul clienților finali.”

Noul sistem inovator MGI JETvarnish 3D Evolution simplifică procesul de producție și oferă o viteză de producție extrem de ridicată. Lucrările de imprimare pot fi realizate in-house și toate proiectele pot fi gestionate intern, astfel încât toate procedurile consumatoare de timp privind intermedierea cu furnizorii externi și realizarea de materiale cu instrucțiuni pentru terțe părți, pot deveni sarcini ale trecutului.