Achiziția va consolida poziția de lider al Ixia pe segmentul soluțiilor de vizibilitate în rețea.

Ixia a anunțat că a încheiat un acord final pentru a achiziționa Net Optics, Inc. (Net Optics), unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de soluții complete de vizibilitate în rețea și aplicații. Conform termenilor acestui acord, Ixia va plăti suma de 190 milioane dolari în numerar în contextul unei tranzacții cu bani lichizi, fără datorii. Suma va suferi anumite ajustări în funcție de capitalul circulant net al Net Optics în momentul încheierii tranzacției. Se estimează că tranzacția va fi finalizată în al patrulea trimestru din 2013 și va fi supusă condițiilor și aprobărilor necesare obișnuite.

Net Optics a înregistrat venituri de 49 milioane dolari în 2012. În primele nouă luni ale anului 2013, veniturile Net Optics au crescut cu 21% față de perioada similară din 2012, ajungând la 42 milioane dolari, cu o creștere a veniturilor, de la an la an, de 31% în trimestrul al treilea, ajungând la o valoare record de 15,5 milioane dolari. Ixia anticipează că achiziția va conduce la creșterea câștigurilor non-GAAP până la finalul celui de-al doilea trimestru complet de la finalizarea achiziției.

„Următoarea generație de furnizori de cloud, operatori de mobilitate și companii mari cer un plus de vizibilitate în rețelele lor globale pentru a menține un nivel constant de calitate a serviciilor în contextul virtualizării, al aplicațiilor și al livrării de servicii”, a declarat Errol Ginsberg, Chairman și Acting CEO Ixia. „Achiziția Net Optics ne ajută să ne consolidăm poziția de lideri de piață datorită unei oferte cuprinzătoare de produse ce include dispozitive de manipulare a pachetelor de date din rețea de tip networker packet broker, platforme fizice și virtuale de tip tap și abilități application aware. În plus, achiziția întărește baza noastră de clienți furnizori de servicii, contribuie la îmbunătățirea ofertei pentru companii mari și extinde programele de vânzări prin parteneri și prin canalul de distribuție.”

Clienții furnizori de servicii și marile companii au nevoie de o experiență de utilizare permanentă, bazată pe o rețea creată specială pentru a oferi un plus de viteză, scalabilitate, agilitate și securitate, dar și de posibilitatea de a obține vizibilitate în medii virtualizate. Datorită îmbinării soluțiilor Ixia cu cele ale Net Optics, atât companiile mari, cât și furnizorii de servicii pot apela la Ixia ca la un furnizor unic de servicii ce le poate răspunde cerințelor presante.

„Îmbinarea tehnologiei și a capabilităților Ixia și Net Optics creează o propunere atrăgătoare pentru companii mari și pentru furnizori de servicii din toată lumea”, a declarat Eldad Matityahu, fondator și chairman Net Optics. „Ixia va oferi, de acum, soluții de vizibilitate care se adresează întregii rețele, iar eu sunt foarte încântat de oportunitățile pe care această achiziție le creează pentru clienți, parteneri și angajați.”

Odată cu această achiziție, Ixia va putea valorifica abilitățile Net Optics de monitorizare activă, bazată pe tehnologii inline și bypass patentate, care depășesc stadiul de monitorizare pasivă a rețelei, oferind o disponibilitate mai mare a instrumentelor de securitate și monitorizare și reprezentând cea mai importantă ofertă de acest gen din industrie.

Termenii acordului au fost aprobați în unanimitate de consiliul director al Ixia, precum și de cel al Net Optics.

Stifel, Nicolaus & Company va furniza servicii de consultanță financiară, iar Bryan Cave LLP va oferi servicii legale companiei Ixia. BofA Merrill Lynch va furniza servicii de consultanță financiară, iar Dorsey&Whitney LLP va oferi servicii legale companiei Net Optics.