Ixia a anunțat extinderea portofoliului de produse Xcellon-Multis pentru a include un modul de testare cu 12 porturi de 40 GbE, cel mai mare număr de porturi disponibile pe astfel de module. Datorită posibilității de a valida ecosistemele rețelelor centrelor de date de mari dimensiuni prin adăugarea unor module cu porturi multiple și funcționalității de fan-out de 10 GbE, soluția Xcellon-Multis le oferă companiilor și furnizorilor de servicii posibilitatea de a testa Ethernetul de mare viteză (HSE), dar și certitudinea că rețelele acestora vor opera la un nivel optim.

Noutăți

Odată cu creșterea numărului de aplicații de cloud, streaming video și multimedia care cer lățimi de bandă tot mai mari, tehnologiile pentru rețelele de telecomunicații trebuie adaptate pentru a include mai multe porturi de mare viteză, astfel încât să le poată oferi utilizatorilor o experiență de calitate. În același timp, companiile, furnizorii de servicii și producătorii de echipamente au nevoie de soluții cu care să testeze și valideze aceste tehnologii și rețelele asociate, fără a fi nevoiți să investească suplimentar.

Produsele Xcellon-Multis de la Ixia răspund acestor cerințe, fiind printre cele mai performante soluții de testare și validare a rețelelor cu trafic de nivel aplicație și asigurând suport, începând din al doilea trimestru din 2014, pentru trafic mixt de nivel aplicație la viteze de 10 GbE, 40 GbE și 100 GbE. În plus, noile soluții au un impact mai mic asupra mediului înconjurător, costuri reduse de operare și tehnologie fan-out ce face posibil ca un singur port de test să susțină conexiuni cu viteze diferite.

Xcellon-Multis furnizează o modalitate completă de testare, care evaluează și validează rețelele de mari dimensiuni și cu o densitate mare de porturi pentru a ține pasul cu nevoia de creștere a lățimii de bandă datorată volumului tot mai mare de trafic de Internet. Testarea scalabilității switch-urilor de mare densitate din centrele de date este esențială pentru operatorii acestora și pentru producătorii de echipamente. Soluția Xcellon-Multis poate scala până la sute de porturi de 40GbE și 100GbE, furnizând în același timp:

  • Cel mai mare număr de porturi din industrie pentru modulele native QSFP de 40 GbE (12 sau 6 porturi), ceea ce le oferă clienților abilitatea unică de a testa și valida tehnologiile pentru rețele datorită celei mai mari densități de porturi de 100/40/10 GbE pentru soluțiile de testare HSE.
  • Funcționalitate fan-out ce permite reducerea costurilor și a numărului de echipamente necesare pentru creșterea densității de porturi și capabilități de testare la viteze de 10 GbE.
  • Flexibilitate continuă și posibilitatea de a testa Ethernetul de mare viteză de la 10 GbE la 100 GbE pe un singur modul de testare.

Comentarii din industrie

„Cerințele rețelelor cresc pe zi ce trece, iar soluțiile inovatoare de la Ixia precum Xcellon-Multis satisfac nevoile industriei în materie de testare a Ethernetului de mare viteză și le permit producătorilor de echipamente să depășească așteptările clienților”, a declarat Nick Lippis, The Lippis Report. „Un test făcut recent cu ajutorul soluțiilor Xcellon-Multis folosind module de 40 GbE totalizând 288 de porturi a arătat abilitatea acestora de a evalua în mod corect tehnologiile de rețea și de a furniza produsele de calitate pe care și le doresc clienții, alături de flexibilitate și suport pentru diferite viteze de Ethernet.”

„Ixia își dorește să le furnizeze clienților soluții inovatoare care să permită implementarea rapidă și sigură a tehnologiilor pentru rețele”, a menționat Charles Seifert, Senior Product Manager, Ixia. „Extinderea portofoliului de soluții Xcellon-Multis se traduce printr-o flexibilitate mai mare pentru testările HSE, oferind resurse clare pentru validarea rețelelor și garantându-le clienților accesul permanent la servicii”, a adăugat acesta.