Departamentul de Cercetare și Dezvoltare Ellinogermaniki Agogi organizează și anul acesta Experimentul Erastosthenes, ce se va desfășura pe parcursul a două zile, în perioada 19-20 martie 2015.

În anul 2014, la Experimentul Erastosthenes au participat 350 de școli din 37 de tări, în vederea măsurării circumferinței Pământului. Acest experiment a fost folosit pentru prima dată în istorie de către matematicianul grec Eratosthenes, în jurul anului 240iH, care și-a propus să măsoare circumferința Pământului.

Școlile din toată lumea sunt invitate să sărbătorească știința și educația prin calcularea circumferinței Pământului, folosind instrumente educaționale moderne, precum cele de eLearning, dar și instrumente simple, tradiționale. Profesorii și elevii vor putea folosi mediul de învățare Inspiring Science Education, special creat pentru livrarea lecțiilor digitale.

SIVECO Romania este partener și coordonator naţional în proiectul european de cercetare Inspiring Science Education, ce se implementează în 5.000 de școli primare și secundare din 15 țări ale Uniunii Europene.

“Noi susținem de peste 12 ani inițiativele de cercetare, inovare și excelență în domeniul eLearning-ului. În cadrul acestui proiect, profesorii europeni beneficiază de instrumente moderne de eLearning, cu ajutorul cărora își pot realiza propriile scenarii de lecții interactive. Resursele digitale cresc motivația elevilor, îi ajută să înțeleagă mai bine și să aplice noțiunile teoretice și le dezvoltă inteligența, creativitatea și abilitățile de colaborare”, spune Monica Florea, director department Proiecte Europene în cadrul SIVECO Romania.