Noul Worldwide Future of Work Spending Guide, publicat de International Data Corporation (IDC), spune că investițiile europene totale în transformarea Future of Work (FoW) vor depăși 145 miliarde de dolari în 2021.

Potrivit ghidului, publicat pentru prima dată în iunie 2021, o treime din aceste cheltuieli, în valoare de 46 miliarde de dolari, vor fi în categoria hardware, care include roboți și drone, Infrastructure as a Service și dispozitive IoT. Software-ul și serviciile IT vor fi responsabile pentru cheltuieli în valoare de 37 miliarde USD, respectiv 27 miliarde USD.

IDC constată că pandemia COVID-19 a accelerat adoptarea de noi modele de lucru, inclusiv lucrul de la domiciliu care utilizează tehnologiile Platformei a 3-a. Aceste modele conving organizațiile europene să stimuleze investițiile în cei trei piloni ai experienței angajaților și transformării spațiului de lucru – spațiu, cultură și augmentare.

Cadrul IDC Future of Work

Noul Worldwide Future of Work Spending Guide evaluează și mărește oportunitatea de investiție a utilizatorului final legată de acești piloni. Ghidul prezintă peste 20 de cazuri de utilizare FoW susținute de tehnologii din 19 industrii din Europa de Vest și Europa Centrală și de Est.

IDC se așteaptă ca pilonul cultural să aibă cea mai puternică creștere a investițiilor din Europa în 2021, crescând cu peste 17% de la an la an, urmat de pilonii de augmentare și spațiu. Europa de Vest și Europa Centrală și de Est sunt prognozate pentru creșteri de două cifre ale investițiilor FoW în următorii ani.

IDC prezice cazul de utilizare a dezvoltării competențelor adaptive pentru a înregistra o creștere de 37% de la an la an în Europa în 2021. Acest caz de utilizare este susținut de sisteme de management al învățării, AI, analize și soluții cognitive.

„Sectorul financiar va fi investitorul cu cea mai rapidă creștere pentru tehnologiile FoW, investițiile fiind în zona de două cifre în 2021 și în anii următori”, spune Soheyla Mirshahi, senior research analyst la IDC Customer Insight & Analysis. „Automatizarea inteligentă a proceselor, realitatea augmentată și virtuală, activarea sigură și tehnologiile de conținut și colaborare sunt așteptate să fie printre principalele domenii de investiții ale organizațiilor din sector.”

Sursa: IDC