Ambient, unul dintre cei mai importanți distribuitori de materiale de construcții din România, a ales soluția CRM/SFA de tehnologie Microsoft Dynamics oferită de Softelligence România pentru a-și organiza mai eficient activitatea de vânzare și service și pentru a îmbunătăți relația cu clienții. În primul an de la implementarea soluţiei CRM/SFA Softelligence, compania a înregistrat o creștere cu 18% a vânzărilor.

Decizia implementării unei soluții CRM/SFA a venit ca răspuns la nevoia eficientizării activității de vânzare, dorindu-se totodată păstrarea unui grad ridicat al competitivițății companiei în contextul economic din momentul respectiv. Cu un portofoliu diversificat, soluția căutată trebuia să asigure Ambient o viziune 360° asupra activității tuturor clienților. Complementar, echipa de management urmărea o rigurozitate crescută în activitatea agenţilor, de la nivelul planificării vizitelor şi a rutelor, până la analiza activității și a indicatorilor de performanță.

Implementarea soluției CRM/SFA Softelligence bazată pe tehnologie Microsoft Dynamics a avut un impact major asupra activității Ambient, rezultatele fiind vizibile cu precădere în creşterea timpului scurt de procesare a unei comenzi şi a gradului de personalizare a unei oferte comerciale. Complementar, fluxurile mai rapide de lucru şi accesul la informaţii în timp real au dus la creşterea eficienţei agenţilor de vânzări. Toate aceste direcţii se reflectă în indicatori economici şi contribuie la amortizarea rapidă a investiției.

De asemenea, printre beneficiile obtinute de companie odată cu implementarea sistemului CRM de la Softelligence se numară:

  • Creşterea flexibilității în crearea ofertelor comerciale,
  • Creșterea cu 30% a numărului de conturi gestionate de fiecare agent după utilizarea soluţiei CRM/SFA,
  • Creşterea cu 20% a numărului mediu de ore de închiriere a sculelor şi echipamentelor prin printr-o mai bună planificare şi gestiune a activităţii,
  • Reducerea considerabilă a timpului de realizare şi aprobare a ofertelor comerciale,
  • Creșterea calității serviciilor de suport.

„După utilizarea soluției, schimbările semnificative s-au resimțit în activitatea de vânzări, până la implementarea CRM/SFA Softelligence aceștia neavând acces la istoricul clientului sau informații despre stocuri și solduri. Soluţia a devenit un instrument de creştere a eficienţei şi urmărire a activităţii, oferindu-ne  date istorice, rapoarte la nivel de utilizator şi clienţi, putând astfel gândi rapid oferte compeititive” consideră Vasile Bucurenciu, Directorul de Logistică al Ambient.

Funcționalitățile de CRM au fost acoperite de Microsoft Dynamics CRM, iar cele de SFA de o soluție mobilă dezvoltată de Softelligence.

Proiectul desfășurat împreună cu Ambient a constituit o provocare pentru echipa tehnică Softelligence, datorită complexităţii acestuia, dar şi gradului mare de customizare al soluției. De la început am gandit o soluţie de CRM/SFA adaptată pieței de distributie, care a răspuns specific nevoii de automatizare a fluxurilor de comercializare pe diferite canale de vânzare, dar şi nevoii de centralizare, management facil şi raportare a datelor din CRM. Un avantaj major în succesul proiectului l-a constituit expertiza noastra în zona de integrare cu alte sisteme. În acest sens, am realizat o integrare facilă a soluției CRM/SFA cu SAP, mySAP, POS, myCARD, pentru a permite administrarea condiţiilor comerciale legate de clienţi, produse şi canale de vânzări, dar şi o comunicare în timp real între echipa de vânzări din teren şi back-office. Proiectul a fost implementat în 6 luni de o echipă de 8 specialiști,” afirmă Florin Bălcescu, Head of Product Development Softelligence.