Prima implementare AX Anyware din România

Assa Abloy atinge un procent de 90% în ceea ce priveşte acurateţea stocurilor ca urmare a implementării realizate de Novensys în 2011 a soluţiei AX Anywhere. „Am colaborat foarte bine de-a lungul timpului cu Novensys, solicitările noastre au fost tratate cu seriozitate şi în cel mai scurt timp, ceea ce ne-a permis să avem dezvoltări specifice fluxurilor noastre”, declară Mihai Cojocaru, IT Manager Assa Abloy Romania.

Aplicaţia Dynamics AX Anywhere are avantajul de a se integra complet cu soluţia implementată anterior Microsoft Dynamics AX care lucrează cu o singură bază de date cu proprietăţi care asigură unicitatea acestei soluţii. “Iniţial, implementarea a fost supusă unei rezistenţe fireşti la schimbare a angajaţilor, dar, după ce au învăţat noua soluţie şi utilizarea echipamentelor, productivitatea în cadrul companiei a crescut substanţial, fiind vizibil pentru toţi cei implicaţi pe flux”, spune Mihai Cojocaru.

Procesele în care s-a intervenit prin implementarea soluţiei AX Anywhere sunt recepţia, transferul, livrarea şi procesul de finalizare a comenzii de producţie, ceea ce a permis depozitarea corectă a materialelor, conform unor fluxuri clar definite pentru regăsirea şi gestionarea lor cu uşurinţă.

“Avem implementări valoroase care ne ajută să ne dezvoltăm, atât echipa Novensys care implementează soluţiile Dynamics, cât şi ca specific al pieţei, pe domeniul producţie şi logistică. Implementarea realizată la Assa Abloy a reprezentat o provocare pentru echipa Novensys. Am funcţionat ca o echipă comună: specialiştii Novensys alături de echipa IT de profesionişti a Assa Abloy care, împreună, au găsit cele mai bune modalităţi de a adapta aplicaţia la necesităţile specifice de producţie“, declară Cezar  Golumbeanu, CEO & President of the Board Novensys.

Proiectul a început la jumătatea anului 2011 si s-a finalizat în luna decembrie 2011. Implementarea a durat efectiv 3-4 luni, iar  trecerea la noul sistem s-a făcut peste week-end pentru a nu bloca activităţile de producţie. De această implementare beneficiază acum în mod direct circa 60-70 de oameni, cu roluri foarte bine definite de la planificare-recepţie, până la distribuţie, fiecare participând prin scanarea componentelor. Acum este posibilă urmărirea în sistem a materialele recepţionate pentru a evita deficienţele de calitate.