Tehnologia PureSystems – rezultat al unei investitii de 2 miliarde de dolari in cercetare, dezvoltare si achizitii pe parcursul a patru ani – a fost dezvoltata pentru a schimba mediul IT si pentru a ajuta organizatiile sa rezolve lipsa de competente prin reducerea costurilor si complexitatii infrastructurii IT astfel incat sa directioneze mai multe resurse catre inovatie si dezvoltare. Prin tehnologia PureSystems, IBM a facut un pas fara precedent catre integrarea completa a tuturor componentelor tehnologice – servere virtualizate, sisteme de stocare, colaborare in retea si software de administrare cloud – necesare pentru a permite clientului sa implementeze sisteme cloud private in cateva minute. Tehnologia scalabila PureSystems cloud este furnizata cu sisteme de securitate incorporate.

Doua modele ale familiei PureSystem sunt disponibile – Sistemul PureFlex si sistemul PureApplication. Sistemul PureFlex permite organizatiilor sa creeze si sa gestioneze mai eficient o infrastructura, in timp ce sistemul PureApplication permite organizatiilor sa instaleze rapid si sa reduca costurile si complexitatea gestionarii aplicatiilor. Ambele modele au fost deja furnizate catre clienti de top de pe 5 continente.

Pe masura ce optiunile tehnologice pentru business se dezvolta, companiile cauta solutii strategice care sa le ajute sa redirectioneze cheltuielile de mentenanta a infrastructurii IT catre investitii inovative.

De exemplu, pentru a ajuta clientii eligibili sa achizitioneze IBM PureSystems, IBM Global Financing pune la dispozitie o varietate de optiuni de finantare. Astfel, clientii vor putea evita plata integrala la achizitie, si simultan vor reduce costurile totale de proprietate. Clientii pot inchiria in premiera intregul sistem, inclusiv echipamente hardware si aplicatii software.

Clientii ce opteaza pentru optiuni de finantare pot observa beneficii imediate ale tehnologiei PureSystems, in timp ce pot amana prima plata cu 90 de zile. Suplimentar, departamentul IBM Global Asset Recovery Services poate rascumpara serverele, inclusiv serverele HP si Oracle, pentru clientii ce utilizeaza tehnologia IBM PureSystems.

Mai multi clienti beneficiaza deja de avantajele noului sistem de finantare odata ce au instalat noua tehnologie IBM PureSystems. De exemplu, BPTP a ales sa finanteze solutia PureSystems prin IBM Global Financing, ceea ce le asigura o rentabilitate mai rapida a investitiei si diminueaza riscul de proprietate.