În noua eră de calcul, companiile caută modalităţi rapide pentru implementarea cloud cu scopul de a beneficia de mediile hibride care maximizează perspectivele generate de Big Data şi pentru a oferi moduri inovative de schimbare a resurselor.

În cadrul InterConnect 2013, IBM a prezentat noile sisteme şi soluţii care adresează aceste necesităţi prin ajutorul oferit clienţilor şi managed services provider-ilor (MSPs) care construiesc sisteme private şi hibride de cloud pentru a procesa volumele de lucru Big Data, social şi mobile. Acestea includ ofertele PureSystems, Power Systems, Smarter Storage Systems, System x şi Technical Computing  care furnizează flexibilitatea de care au nevoie clienţii pentru a implementa structuri cloud.

Clienţii caută să beneficieze de sistemele de cloud publice în timp ce menţin controlul acestora. Ca urmare, organizaţiile trebuie să adopte sisteme de cloud private şi hibride, sisteme ce permit un management al resurselor mult mai uşor pe măsură ce sunt implementate servicii de cloud externe. Potrivit firmei de analiză Gartner Inc., cloud-ul hibrid este în punctul în care se afla cloud-ul privat în urmă cu trei ani; actualele implementări sunt puţine, aşteptările sunt mari şi aproape jumătate din marile companii vor implementa sisteme de cloud hibrid până la sfârşitul anului 2017. Firma indică faptul că în ultimii 3 ani, cloud-ul privat s-a transformat din aspiraţie, în realitate pentru aproape jumătate din corporaţiile mari, cloud-ul hibrid aflându-se pe aceeaşi traiectorie. (1)

„IBM are o poziţie unică pentru a concura agresiv pentru oportunităţile de cloud public, privat şi hibrid”, a declarat Tom Rosamilia, Senior Vice President, IBM Systems & Technology Group şi Integrated Supply Chain. „Noile soluţii şi sisteme IBM oferă eficienţă şi agilitate superioară pentru a ajuta clienţii să implementeze rapid infrastructura de cloud potrivită, care corespunde necesităţilor lor.”

Printre noutăţile prezentate astăzi, IBM a anunţat noi servicii şi produse software care pot oferi o rampă de pornire pentru liderii de afaceri pentru a-i ajuta să transfere volumele de lucru cheie ale departamentelor în cloud pentru a genera venituri imediate. Construit pe cea mai recentă achiziţie, SoftLayer, IBM aduce noile capabilităţi pentru întregul C-Suite care permite directorilor executivi să accelereze adoptarea sistemelor cloud pentru a transforma afacerea.

IBM PureSystems simplifică şi accelerează cloud-ul şi Big Data

IBM introduce noile capabilităţi în cadrul familiei PureSystems care pot ajuta clienţii de toate dimensiunile să experimenteze beneficiile sistemelor expert integrate. Noile oferte PureFlex pot simplifica furnizarea de servicii, pot accelera implementarea sistemelor şi îmbunătăţesc eficienţa mediilor cloud. Printre acestea, cele mai importante elemente sunt cele două configuraţii PureFlex îmbunătăţite: PureFlex System – Express and PureFlex System – Enterprise. The PureFlex System – Express, disponibil în confirguraţie de şasiu unitar, oferă un preţ potrivit pentru IMM-uri şi pentru implementările în cadrul departamentelor marilor companii. Sistemul PureFlex  – Express, este disponibil cu configuraţii multi-chasis fiind conceput pentru implementări scalabile de cloud cu redundanţă integrată pentru operaţiuni mobile. Ambele sisteme suportă alegerea procesoarelor și a nodurilor de calcul x86. Sistemul PureApplication pentru simplificarea şi accelerarea aplicaţiilor cloud este disponibil în configuraţii mai mici, de 32 şi 64 de nuclee pe POWER7+  cu performanţă, densitate şi mobilitate îmbunătăţite.

În ultimul an de la lansare, IBM a livrat peste 6.000 de sisteme în peste 100 de ţări unde clienţii deja au beneficiat de avantajele PureSystems. Acesta include un număr mare de MSPs care utilizează sistemele pentru a furniza infrastructuri de cloud pentru clienţi. Acestea includ: AMPORTS, HELPCard şi Tracewell.

Pentru a completa aceste noi configuraţii, IBM oferă nodurile de calcul PureFlex şi Flex System, opţiuni de reţea şi Soluţia PureFlex pentru IBM i, un sistem  complet, integrat ce oferă o alternativă atractivă care permite clienţilor IMM care utilizeză IBM i să reducă costurile şi complexitatea prin consolidarea aplicaţiilor i şi Windows, toate acestea în cadrul unei soluţii IBM PureFlex. De asemenea, IBM îşi extinde şi simplifică suportul PureFlex de cloud prin intermediul  unei modalități facile de îmbunătățit pentru a avea acces la ofertele avansate SmartCloud, precum şi la noua ofertă SmartCloud Entry care oferă suport pentru OpenStack. Soluţia PureFlex pentru infrastructura SmartCloud Desktop este optimizată pentru a oferi performanţă şi flexibilitate superioară cu scopul de a îndeplini cerinţele de business unice ale clientului privind virtualizarea desktop.

De asemenea, IBM prezintă PureSystems pentru a se adresa conceptelor big data şi analytics. Sistemul PureData pentru Analytics are un nou model de intrare eficient din punct de vedere al costurilor. Acesta utilizează tehnologie IBM Netezza care permite afacerilor să obţină perspective din orice volum de date aflat în creştere, simplu şi rapid. Pentru a simplifica volumele mari de date pentru companii, Sistemul PureData pentru Hadoop permite explorarea big data în medii precum social şi text analytics.

Soluţiile IBM Power Systems oferă blocuri de construcție pentru medii cloud Big Data rapide şi deschise

IBM introduce o serie de oferte Power Systems care suportă medii cloud hibride şi care pot simplifica abilitatea clientului de a se adapta la necesităţile de business emergente la un preţ mai mic, cu opţiuni multiple şi flexibilitate sporită faţă de serverele uzuale din vechea era a calculatoarelor.

Noile Power Systems Solution Edition pentru Service Providers permite acces rapid pe piaţă cu o soluţie cloud pre-construită, pre-instalată bazată pe suportul OpenStack pentru SmartCloud Entry şi PowerVC. Produsul Power Virtualization Center, IBM PowerVC, oferă virtualizare de top şi capabilităţi de management care pot îmbunătăţi eficienţa resurselor sistemului şi agilitatea pentru implementarea volumelor de lucru. Noul IBM PowerVP este un instrument performant de virtualizare care ajută clienţii să răspundă rapid necesităţilor de business prin furnizarea de perspective în timp real printr-un display grafic. Acesta permite optimizarea ulterioară a sistemelor virtuale şi ajută la identificarea potenţialelor performanţe bottlenecks.

Pentru clienţii care au nevoie de medii deschise de cloud, noua facilitate Power Integrated pentru Linux le permite acestora exploatarea siguranței, a scalabilităţii şi a performanţei Power Systems pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor şi pentru a reduce costurile de mentenanţă a ecosistemului Linux. Fiecare Power IFL este constituit din activări ale procesoarelor şi memoriilor, precum şi licenţe PowerVM. Prin intermediul Power IFLs, clienţii pot activa rapid capacitatea pentru aplicaţiile Linux, fără întreruperi. Cu PowerVM inclus, clienţii pot accelera răspunsul priorităţilor schimbătoare fără a necesita taxe suplimentare privind licenţele software-ului de virtualizare.

Viteza de procesare este o preocupare a clienţilor din toate mediile cloud. Noul IBM BLU Acceleration Solution – Power Systems Edition utilizează tehnologia procesoarelor Power7 + pentru a genera rapoarte şi analize de la 8, până la 25 de ori mai rapid (2) şi economii de 10 ori mai mari ale spaţiului de salvare (3).  Soluţia combină software IBM DB2 cu BLU Acceleration cu memorie dinamică şi Power Systems.

Compania ACPL Exports Pvl Ltd din Agra, India – lider al exporturilor de bijuterii – a optat pentru două sisteme IBM P7R1 Power Linux, în detrimentul unor soluții HP şi Dell – pentru a susţine creşterea afacerii. Noile sisteme integrează software-ul de management SAP ERP al companiei, sporind performanţa cu 32% şi scăzând costurile cu 15%, fără a creşte dimensiunea infrastructurii IT.

IBM Storage Systems pentru managementul mai eficient al datelor business în mediul cloud

Big Data schimbă percepția oamenilor asupra stocării. De la masivele de date generate şi partajate, la cererea crescută pentru capacitate suplimentară şi acces la aceasta prin intermediul cloud, Big Data transformă modul în care stocarea este gestionată şi transmisă în centrul de date.

IBM lansează noul Storwize V5000 pentru a ajuta IMM-urie să gestioneze problema datelor aflate în creştere. Poziţionat în mijlocul portofoliului Storwize, Storwize V5000 oferă IMM-urilor o cale flexibilă în ceea ce priveşte capabilităţile de management şi performanţă ale familiei Storwize. Sistemul poate fi configurat cu discuri şi flash, suportând capabilităţile IBM Easy Tier care plasează automat datele în cel mai eficient tier din punct de vedere al costurilor. Sistemul de cloud, care vine cu suport integrat pentru OpenStack, poate ajuta clienţii să construiască arhitecturi de stocare cloud privat şi hibrid, în timp ce capabilităţile de virtualizare şi acumulare îi ajută să profite de Software Defined Storage care creşte şi se adaptează cu schimbările de afaceri.

IBM System x pentru volumele de lucru ale  IMM-urilor

Conceput pentru volume de lucru mici și aplicații precum email, print și servicii Web și potrivit pentru mediile hibride de cloud, noul IBM System x3250 M5 poate furniza performanță superioară, disponibilitate și eficiență energetică, având disponibil spațiu pentru extindere. Serverul compact uni-procesor oferă o capacitate dublă de stocare, de două ori mai multe date care sunt parcurse, 18% eficiență energetică și 10% economii în ceea ce privește energia electrică față de generația precedentă care are aceleași dimensiuni ale structurii. Prin intermediul interfeței simple și flexibile a serverului, clienții pot utiliza funcția IBM Feature on Demand pentru a upgrada facil funcții cheie pe x3250 M5, fără downtime al serverului.

De asemenea, IBM a anunțat disponibilitate generală spre sfârșitul acestei luni pentru noul sistem NeXtScale, platformă flexibilă care are de 3 ori mai multe nuclee față de versiunea precedentă, ideală pentru volumele de lucru aflate în creștere rapidă  – social media, analytics, technical computing și livrare de cloud public, privat și hibrid. Acest nou sistem încorporează până la 84 de sisteme x-86 și 2.016 nuclee de procesare într-un rack standard EIA de 19 inchi, permițând o integrare facilă în cadrul oricărui tip de centru de date care utilizează componente industriale standard – inclusiv carduri I/O și switch-uri de rețea pentru flexibilitate privind alegerile și simplitate în adopție.

IBM Technical Computing oferă soluții cloud optimizate de înaltă performanță pentru piețele mijlocii

Portofoliul IBM Technical Computing este reîmprospătat cu un număr semnificativ de oferte importante, inclusiv Soluții Application Ready, NeXtScale System și software IBM Platform Computing optimizat pentru datele volumelor de lucru. Aceste soluții pot fi implementate pentru a crea un sistem de cloud privat sau pentru a fi utilizate în sistemele publice de cloud.

Soluțiile IBM Application Ready sunt destinate clienților piețelor mijlocii care doresc să optimizeze soluțiile de înaltă performanță pentru aplicațiile de înaltă performanță scale-out. Ușor de implementat, de gestionat și de utilizat, soluțiile sunt dezvoltate împreună cu vânzătorii independenți de software (ISVs) și sunt bazate pe sisteme IBM – NeXtScale System și Flex System, care oferă management al volumului de lucru cu Platforma de Calcul și software-ul GPFS. Soluțiile Application Ready pot fi utilizate pentru a crea un sistem privat de cloud dinamic HPC dependent de necesitățile utilizatorilor. Suportul ISV include ANSYS, Dassault Systemes, MSC Software, mpiBLAST și Schlumberger. În plus, o nouă soluție Big Data IBM InfoSpehere Big Insights  poate ajuta clienți din domeniul telecomunicațiilor, din cel financiar și din alte domenii importante să obțină analize big data în timp real, cu scopul de a crea avantaj competitiv.

Soluțiile software IBM Platform Computing pot ajuta la accelerarea timpului de obținere a rezultatelor și la reducerea costurilor, cu volume de lucru, resurse și management cloud crescut. Aceste soluții pot fi utilizate pentru a gestiona volumele de lucru locale, putând fi implementate și în sistemele publice de cloud. De exemplu, platforma IBM HPC asigură timp de pregătire, management simplificat și ușurință în utilizare în cadrul unui singur produs integrat. Cea mai nouă versiune a familiei IBM Platform LSF furnizează performanță la scară, în timp ce sunt îmbunătățite utilizarea și eficiența energetică cu controale privind politicile, managementul fluxurilor și raportarea pentru securitate și productivitate. Platforma IBM Symphony oferă rezultate MapReduce rapide, cu costuri restrânse ale infrastructurii distribuite, incluzând suport nativ pentru colectarea co-procesoarelor, suport eficient din punct de vedere al costurilor și al managementului.

IBM este liderul global în domeniul cloud, cu un portofoliu superior de soluții open cloud care ajută clienții să construiască, să închirieze și să profite de capabilitățile cloud. IBM a colectat cunoștințe industriale unice și capabilități cloud superioare pntru a ajuta peste 20.000 de clienți din întreaga lume. Astăzi, IBM are peste 100 de soluții Software as a Services (SaaS), 37.000 de experți cu cunoștințe avansate care ajută clienții să se transforme și o rețea globală de peste 25 de centre cloud. Din 2007, IBM a investit peste 6 miliarde de dolari în investiții pentru a accelera inițiativele de cloud. Recent, IBM a achiziționat SoftLayer ce deține peste 21.000 de clienți din 140 de țări pentru a dezvolta portofoliul Infrastructure as a Services (IaaS) cu o rampă pentru cloud facilă și sigură care integrează IBM SmartCloud.

IBM Global Financing

IBM Global Financing poate ajuta clienții să dezvolte și să crească investițiile IT cu finanțare avantajoasă care promovează flexibilitate sporită, care scade TCO și crește predictibilitatea plăților. Clienții pot obține finanțare cu 0% dobândă atunci când achiziționează  IBM PureFlex Systems, Power Systems, Storage Systems și System x technology sau când migrează soluțiile IBM i către cea mai recentă platformă de tehnologie. De asemena, noua aplicație mobilă de finanțare pentru Partenerii de Afaceri IBM poate facilita încheierea de noi acorduri cu clienții – oricând, oriunde, în mișcare – pentru a alege finanțarea necesară pentru implementarea soluțiilor IBM pentru Big Data și Analytics, mobile computing, social business și tehnologii Smarter Planet în numai câteva minute.

Pentru a accesa imaginile acestui anunț, accesați: .

Pentru mai multe informații despre IBM Global Financing, accesați http://www.ibm.com/financing.

Pentru mai multe informații despre IBM Systems, accesați  http://www.ibm.com/systems.

Pentru mai multe detalii despre ofertele de cloud ale IBM, accesați:  http://www.ibm.com/smartcloud. Urmăriți-ne pe Twitter la http://www.twitter.com/ibmcloud  și pe blog la adresa: http://www.thoughtsoncloud.com.

 

(1) Private Cloud Matures, Hybrid Cloud Is Next, 06 Septembrie 2013, Thomas J. Bittman, Gartner, Inc.

(2)Bazate pe testele interne ale IBM pe mostre de volume de lucru analytics comparând câmpurile din tabelurile aplicației DB2 10.1 vs. tabelele de pe DB2 10.5.  Îmbunătățirea performanței este cumulativă pentru toate câmpurile din volumul de lucru. Rezultatele individuale variază.în funcție de configurație și de condiții.

(3) Rezultatele raportate de clienți în DB2 10.5. Rezultatele individuale variază în funcție de volumele de lucru individuale,de configurații și condiții, inclusiv în funcție de dimensiunea și conținutul tabelului.