IBM a anunțat că a fost numit lider în noua evaluare a IDC MarketScape: Worldwide Managed Security Services 2014 Vendor Assessment.

În raportul, care a evaluat 11 companii furnizoare de managed security services la nivel mondial, analiștii IDC au plasat IBM in categoria “lideri”, recunoscând compania pentru “punctele sale forte în ceea ce privește combaterea atacurilor cibernetice, analiza volumelor mari de date in cazul atacurilor, securitate cloud, servicii complementare și pentru portalul dedicat clienților. “Avand in vedere creșterea atacurilor cibernetice atât ca număr cât și in ceea ce privește complexitatea, acest tip de servicii sunt critice pentru companiile care doresc protejarea activele lor cele mai valoroase, inclusiv cele din mediul cloud.

“Companiile de astăzi se confruntă cu un număr fără precedent de potențiale amenințări ceea ce a determinat factorii de decizie să iși concentreze atenția pe serviciile de securitate”, a declarat Kris Lovejoy, General Manager, IBM Security Services. “Prin această evaluare, IDC MarketScape recunoaște importanța serviciilor de securitate pe care le oferim și capacitatea noastră de a ajuta clienții din întreaga lume să analizeze, să identifice și să prevină amenințările care pot sa le distrugă bussiness-ul.”

De asemenea, in cadrul raportului IDC compania IBM a fost recunoscută ca fiind una dintre putinele ’’companii participante la acest studiu care furnizează managed security services considerate cu adevărat la nivel global.” Parte a ofertei globale IBM a fost evidențiată “expertiza Centrului pentru Operațiuni de Securitate (Security Operations Center), care ajută “clienții să identifice modalități de a îmbunătăți rezultatele obtinute din informatiile furnizate de soluțiile de securitate și de management al evenimentelor și de a furniza asistentă clienților care doresc să-și construiască propriile centre de securitate. “IBM are în prezent mai mult de 10 centre situate în întreaga lume in care echipele de specialisti gestionează și monitorizează 15 miliarde de evenimente de securitate 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână pentru clienți din peste 130 de țări.

Anunțul de astăzi este o recunoaștere a angajamentului IBM de a furniza servicii de securitate avansate care ajută organizațiile să protejeze personalul, informațiile, aplicațiile și infrastructura tehnologică. IBM deține peste 3.000 de brevete in domeniul securitătii și peste 1.200 de dezvoltatori software de securitate, 2.000 de consultanți in securitate precum și 6.000 de cercetători in domeniul securitătii, dezvoltatori și experți in materie.

IDC MarketScape evidențiază, de asemenea, parteneriatul IBM cu AT&T. În luna februarie, cele două companii au anunțat un nou parteneriat strategic pentru a oferi organizatiilor pentru afaceri  servicii de securitate in retea si management al atacurilor cibernetice ușor de utilizat avand la dispoziție o singură sursă. Raportul precizează că “acest parteneriat  satisface o nevoie reală a pieței furnizând o soluție end-to-end de securitate care oferă clienților la nivel de organizație atât integrarea soluțiilor cât și simplitate in utilizare.”

 

Pentru mai multe informații despre IBM Security, va rugăm să vizitați www.ibm.com/security, să urmariți @IBMSecurity pe Twitter sau să vizitați IBM Security Intelligence.