IBM a anunţat astăzi noi oferte pentru System z care vor oferi clienţilor o platformă rapidă de dezvoltare şi implementare a aplicaţiilor mobile, precum şi integrare completă a acestora în cadrul proceselor de business, în aplicaţii şi date. Ca parte a acestui anunţ, IBM prezintă un nou model de plată flexibil pentru clienţii mobile mainframe care le va permite sa plateasca numai pentru capacitatea de calcul necesară şi utilizată.

Cu de trei ori mai multe telefoane mobile decât calculatoare, este esenţial ca întreprinderile să aibă o infrastructură IT care să poată extinde capacitatea de a furniza noi servicii mobile şi cloud. Tendinţele arată că până în 2015 va fi de 20 de ori mai mult conţinut, de 15 ori mai multe aplicaţii şi de 4 ori mai multe tranzacţii faţă de 2011, fiind astfel clar de ce tot mai multe organizaţii se orientează spre utilizarea mainframe-ului pentru a gestiona afacerile.

Creşterea numărului de tranzacţii mobile reprezintă o provocare pentru companiile care observă o creştere concomitentă a costurilor legate de integrarea noilor aplicaţii mobile. IBM Systems z Solution for Mobile Computing poate ajuta aceste întreprinderi să integreze rapid şi să furnizeze noi servicii mobile şi cloud care vor genera o experienţă mai bună pentru clienţi. Noutăţile de astăzi extind oferta prin anunţarea unor noi preţuri pentru sarcinile de lucru mobile pe z/OS care pot îmbunătăţi costurile creşterii volumelor de tranzacţii mobile – fapt ce poate avea ca rezultat o creştere a tarifelor software. Acest nou model de tarifare va oferi o reducere de până la 60% a capacităţii procesorului pentru tranzacţiile mobile, lucru care poate ajuta la normalizarea ratei de creştere a tranzacţiilor folosită pentru taxele software.

În Africa, majoritatea populaţiei are telefon mobil – First National Bank (FNB) era în căutarea unei oportunităţi pentru a transforma întreg continentul prin canalul său cel mai popular: telefonul mobil. Prin crearea unei serii de instrumente de mobile banking, FNB a crescut tranzacţiile la o cifră de 230 de milioane în fiecare lună. Cu noile instrumente bancare din ce în ce mai populare, FNB necesita o infrastructură care să poată sprijini tranzacţiile şi noii utilizatori.

„Tranzacţiile mobile au crescut la o rată exponenţială pe măsură ce ne extindem gama de servicii, experienţa oferită clienţilor depăşind cu mult creşterea în tranzacţiile tradiţionale”, a declarat Jay Prag, Chief Information Officer, Hogan Channel Integration, FNB. „Mediul mainframe ne permite să scalăm dinamic şi să creştem într-o manieră eficientă din punct de vedere al costurilor”.

Management mai bun al datelor şi perspective mai rapide prin intermediul noilor oferte de Storage şi Hadoop

De-a lungul ultimelor cinci decenii, mainframe-ul a evoluat, cu un flux continuu de inovaţii tehnice care au ajutat întreprinderile să se adapteze continuu la schimbările cerinţelor pieţei.

În plus faţă de soluţiile mobile, anunţul de astăzi continuă aceasta evoluţie cu o serie de oferte pentru a ajuta clienţii să obţină o perspectivă mai amplă asupra datelor lor:

–          software zDoop – lucrând cu IBM, Veristorm furnizează primul Hadoop comercial pentru Linux pe System z. Acest lucru va ajuta clienţii să evite aşteptarea şi descărcarea datelor mainframe, menţinând controlul securităţii şi al guvernanţei;

–          Flash pentru mainframe – următoarea generaţie de stocare flash pe IBM DS8870 poate oferi timp de înţelegere îmbunătăţit, cu o performanţă de 30 de ori mai bună faţă de HDD;

–          integrare continuă pentru System z – comprimă ciclul de livrare al aplicaţiilor de la luni, la săptămâni sau zile;

–          noua versiune a IBM CICS Transaction Server – furnizează suport mobile şi cloud îmbunătăţit pentru CICS, utilizat de companii în peste 1 miliard de tranzacţii zilnice;

–          IBM WebSphere Liberty z/OS Connect – activare rapidă şi sigură pentru web şi cloud, precum şi acces mobile la activele z/OS;

–          IBM Security zSecure SSE – ajută la prevenirea atacurilor informatice malware cu securitate îmbunătăţită şi respectarea standardelor. zSecure poate direcţiona evenimentele de securitate către QRadar SIEM pentru a oferi un panou inteligent de raportare a securităţii.

IBM Global Financing poate ajuta clienţii să achiziţioneze sisteme z Mainframe prin intermediul unei singure soluţii de finanţare pentru a gestiona infrastructura cloud şi analytics şi pentru a accelera tranformarea afacerii – incluzând oferte Mobile, Storage şi Hadoop. Ofertele de finanţare pot ajuta clienţii să profite de beneficiile reducerii costurilor iniţiale şi să accelereze returnarea investiţiilor. Clienţii calificaţi pentru obţinerea unui credit pot opta pentru planuri personalizate la achiziţionarea soluţiilor mainframe. În plus, IBM Global Asset Recovery Services poate oferi servicii de buy-back a echipamentelor vechi.

Pregătirea următoarei generaţii de utilizatori mainframe

Iniţiativa Academică IBM oferă instituţiilor de învăţământ resursele educaţionale pentru a introduce şi dezvolta abilităţi enterprise-computing pentru studenţi, cu scopul de a oferi o perspectivă asupra oportunităţilor de carieră şi a job-urilor. Acest program ajută la facilitarea procesului de învăţare a competenţelor IT importante şi face legătura angajatorilor cu studenţii şi tinerele talente. Timp de peste 7 ani, IBM a colaborat cu studenţi, profesori, companii şi universităţi, oferind training mainframe şi resurse curriculare pentru mai mult de 180.000 de studenţi din 1000 de şcoli şi 70 de ţări.

Ca parte a acestui angajament continuu în ceea ce priveşte creşterea şi dezvoltarea ecosistemului mainframe, IBM anunţă de asemenea 3 oferte educaţionale online. Aceste Massive Open On-line Courses (MOOCs) sunt oferite prin intermediul parteneriatelor cu Syracuse University, Marist College şi Linux Foundation şi vor fi disponibile în etape pe tot parcursul anului. Toate cursurile sunt gratuite şi sunt disponibile oricui, de oriunde, în orice moment.

Informaţii despre noile cursuri pot fi accesate la adresa: IBM Academic Initiative Homepage.