IBM a anunțat astăzi că Forrester Research a recunoscut IBM ca lider Big Data Streaming Analytics, menționând faptul că IBM a înregistrat cea mai ridicata performanță și scalabilitate. De asemenea, Forrester a recunoscut investițiile semnificative ale companiei în cercetare.

Generarea de perspective din volumele mari de date, în timp real, continuă să rămână o prioritate pentru organizațiile care doresc să transforme afacerea. Datele studiului Forrester au arătat o creștere de 66% a companiilor care utilizează streaming analytics, în ultimii doi ani.

Raportul, “The Forrester Wave™: Big Data Streaming Analytics Platforms, Q3 2014”, evaluează șapte furnizori comerciali de soluții big data streaming analytics pentru a analiza starea pieței big data streaming analytics. Raportul a constatat că big data streaming analytics permite organizațiilor să “vizualizeze activitatea companiilor în timp real, să detecteze situații de urgență și să automatizeze acțiunile imediate”.

“Capturarea de valoare în momentul de business oportun se evidentiaza ca o prioritate esențială pentru organizațiile din fiecare industrie în care sunt necesare noi modalități de diferențiere a directivelor de business critice”, a declarat Bob Picciano, senior vice president, Information and Analytics Group, IBM. “Raportul Forrester Wave subliniază angajamentul nostru de a furniza inovații care ajută clienții să aplice în timp real analize predictive pentru a putea răspunde rapid cerințelor de business, pentru a accelera luarea deciziilor și pentru a fi mai competitive”.

Dintre cei șapte furnizori evaluați, “IBM a înregistrat cea mai ridicata performanță și scalabilitate”. Raportul notează că “IBM InfoSphere Stream este un element industrial esențial” și că “are instrumente de procesare a fluxurilor și instrumente de dezvoltare care pot răspunde eficient situațiilor concrete”. De asemenea, sunt amintite și “investițiile semnificative ale IBM în domeniul cercetării”.

Statutul IBM de lider al pieței big data streaming analytics se bazează pe evaluarea software-ului InfoSphere Streams. Dezvoltat de IBM Research, InfoSphere Streams parcurge rapid și analizează volumele mari de date și varietățile de fluxuri de date din mii de surse pentru a ajuta la îmbunătățirea perspectivelor de afaceri și a celor decizionale, permițând analize predictive și cognitive. Tehnologia poate procesa milioane de mesaje pe secundă.

Capabilitățile IBM Big Data și Analytics ajută la susținerea transformării în domenii precum cel energetic, financiar, sănătate și telecomunicații, în timp ce executivii C-suite – inclusiv CMOs, CFOs și CHROs din industrii utilizează IBM analytics pentru a furniza rezultate de business mai bune.

De exemplu, organizații precum CenterPoint Energy, Celcom Axiata și Emory University Hospital utilizează InfoSphere Streams pentru a obține cunostinte in mod rapid din date pentru a transforma modul în care răspund și reacționează la schimbările rapide de piață.

Raportul “The Forrester Wave™: Big Data Streaming Analytics Platforms, Q3 2014” poate fi consultat aici.

IBM deține cel mai extins portofoliu de tehnologie Big Data și Analytics din lume care cuprinde cercetare și dezvoltare, soluții și software. IBM a investit 24 de miliarde de dolari pentru a construi capabilitățile sale Big Data și Analytics prin intermediul R&D și a celor peste 30 de achiziții. În prezent, peste 15.000 de consultanți analytics, 6.000 de parteneri de afaceri și 400 de matematicieni IBM ajută clienții să utilizeze volumele mari de date pentru a transforma afacerile.

Pentru mai multe informații despre IBM Big Data & Analytics vă rugăm accesați: http://ibm.co/bigdataanalytics și http://www.ibmbigdatahub.com/.