Într-un demers interesant pentru combaterea embargoului impus companiei omonime, Huawei a lansat astăzi un nou sistem de operare. După efortul de portare a aplicațiilor compatibile Android în cadrul AppGallery,  HarmonyOS este practic următorul pas. Sistemul are la bază Android OS (versiunea Open Source), dar vine și cu câteva funcționalități interesante.

Principalele noutăți aduse de sistemul de operare sunt legate de existența unui cadru software comun care permite implementarea de la dispozitive cum ar fi laptopuri și tablete, până la diveice-uri cu foarte puțină memorie (128 KB).

Sistemul de operare include și un nou control panel foarte interesant, care oferă multiple posibilități de configurare și conectare cu alte dispozitive.

Harmony OS este de asemenea open source, elemente din cadrul acestuia putând fi dezvoltate de comunitate.

În zona de sisteme de operare, au fost foarte multe eșecuri în ultimul timp. Le enumăr pe cele mai importante: Windows Phone, Blackberry 10, Sailfish OS, Ubuntu Touch, Firefox OS, Symbian, MeeGo, WebOS și Tizen (SO-ul proprietar Samsung). Oare HarmonyOS va fi un succes? Timpul ne va raspunde cu siguranta.