Anul acesta PC Garage organizeaza campania de Black Friday in data de 22 Noiembrie si anunta reduceri de pana la 70% la smartphone, tablete, laptopuri, televizoare LED, componente PC de top si gaming high end, categorii in care magazinul exceleaza si este lider de piata.

“Arhitectura din spatele site-ului a fost scalata orizontal prin adaugarea catorva noduri noi in cluster-ul de aplicatie si baza de date. […] Din testele facute, ne asteptam la o capacitate aproape tripla de servire a cererilor HTTP fata de cea de anul trecut. Site-ul PC Garage este accesibil si servit in perioada imediat urmatoare prin trei conexiuni separate de Internet, cu roluri atat de balansare cat si failover. “, delcara Ovidiu Lixandru, Manager Departament Dezvoltare PC Garage

Pregatirile PC Garage pentru Black Friday 2013 au inceput inca din vara acestui an odata cu relocarea magazinului. Noua locatie PC Garage dispune de un spatiu de depozitare de 1000 mp, spatiu ce deserveste intreg grupul PC Garage. Strategia de Black Friday presupune si redimensionarea stocurilor, PC Garage s-a pregatit cu stocuri de 5 ori mai mari decat anul trecut.

Black Friday in cifre

Pentru Black Friday 2013, PC Garage isi propune obiective importante de vanzari: 20.000 de comenzi, 5000 de tablete, 5000 de smartphone, 3000 de laptopuri si vanzari de componente de 1 milion EUR.

Anul trecut de Black Friday, PC Garage a inregistrat o crestere a traficului cu 700% fata de o zi normala, motiv pentru care anul acesta magazinul a realizat imbunatatiri la nivel de site.

“Arhitectura din spatele site-ului a fost scalata orizontal prin adaugarea catorva noduri noi in cluster-ul de aplicatie si baza de date. Echipa de dezvoltare a lucrat foarte mult la optimizarea retelei interne dintre noduri, a algoritmilor de balansare a incarcarii pe noduri, precum si a implementarii unui caching agresiv prin servirea continutului de catre web servere direct din memoria nodurilor, fara a mai atinge nivelul aplicatiei sau a bazei de date. Din testele facute, ne asteptam la o capacitate aproape tripla de servire a cererilor HTTP fata de cea de anul trecut.

Site-ul PC Garage este accesibil si servit in perioada imediat urmatoare prin trei conexiuni separate de Internet, cu roluri atat de balansare cat si failover.” a spus Ovidiu Lixandru, Managerul Departamentului Dezvoltare

Relansare Garage Mall, mall-ul online al Grupului PC Garage

PC Garage anunta pentru perioada urmatoare relansarea lui Garage Mall- magazin online generalist care va comercializa si electrocasnice pe langa categoriile deja existente: accesorii auto, obiecte destinate timpului liber obiecte de ingrijire personala.

Garage Mall se alatura campaniei de reduceri Black Friday a PC Garage. Clientii care vor vizita siteul PC Garage in ziua de Black Friday vor putea vizualiza direct produsele Garage Mall la reducere, acestea fiind integrate automat in magazinul PC Garage.

Noul site Garage Mall va urma noul format al site-urilor PC Garage si My Garage. Astfel, noul Garage Mall este construit in format responsive, cu versiuni de mobile si tablete, dispozitivele mobile totalizand in acest moment 15% din traficul site-ului.

Modalitatile de prezentare a categoriilor si produselor vor fi mult simplificate, iar fotografiile produselor vor fi mai mari. Clientii vor avea afisata clar estimarea timpului de livrare a fiecarui produs, in functie de localitatea in care doreste livrarea. Identificarea campaniilor promotionale se va face de asemenea mult mai usor, asigurandu-te astfel ca nu ratezi nici o promotie. Cautarea in magazin a fost si ea mult simplificata, impreuna cu un nou sistem de filtrare si de comparatie a produselor.

Pentru a ajuta clientii sa cumpere produse cat mai fiabile, returometrul isi va face aparitia si pe Garage Mall. Iar pentru cei care cauta parerilor altor cumparatori inainte de a face o achizitie, acest lucru va fi mai usor de indeplinit ca oricand.

Corectitudine si seriozitate

PC Garage isi asigura clientii ca de Black Friday vor beneficia de reduceri reale la produsele comandate. Magazinul dispune de un mecanism al istoricului de pret care va asigura transparenta reducerii preturilor pe perioada campaniei de Black Friday.

PC Garage isi propune ca la nivel logistic sa onoreze toate comenzile in maximum 48 ore.