În perioada Sărbătorilor de Iarnă cei mai mulţi dintre noi  trimit mesaje de felicitare celor dragi. Anul acesta, The PhoneGeeks, divizia specializată de tehnică și telefonie mobilă a EuroGsm, vă propune o serie de aplicaţii mobile cu ajutorul cărora să trimiteți propriile felicitări de Crăciun, să împodobiți bradul în cele mai noi tendinţe de culoare şi decoraţiuni sau să aflați cele mai bune reţete culinare pentru mesele în familie.

Cele mai îndrăgite aplicaţii mobile în perioada Crăciunului sunt cele pentru realizarea propriilor felicitări, cu ajutorul cărora puteți trimite celor apropiaţi diferite mesaje de Sărbători. Printre acestea se remarcă Xmas Greeting Cards, Greeting Card Maker, Greeting Card Creator sau Touchnote New! Christmas Cards, aplicaţii care vă permit să alegeţi dintre o serie de modele predefinite de ilustraţii şi mesaje sau să folosiţi propriile fotografii pentru realizarea de felicitări. Aplicaţiile sunt de asemenea integrate cu reţelele sociale, fapt care facilitează afişarea felicitărilor şi pe Facebook sau pe alte reţele de profil.

„Pentru cei creativi, există aplicaţii prin care pot desena propriile felicitări, având la dispoziţie o gamă întreagă de culori şi forme sau font-uri pentru scris. O astfel de aplicaţie este Xmas draw & send, disponibilă atât pentru Android, cât şi pentru iOS, şi care funcţionează precum o carte de colorat. Există desene predefinite, iar utilizatorii pot umple cu ce culoare doresc spaţiile goale”, a explicat Radu Boanca – The PhoneGeeks. O altă aplicaţie utilă pentru realizarea de felicitări de Crăciun, disponibilă pentru sistemul iOS, este şi X-mas Cards.

Aplicaţii cu decoraţiuni pentru brad şi amenajări interioare

 Cea mai utilizată aplicaţie de inspiraţie pentru amenajări de Crăciun este Pinterest, disponibilă pentru ambele sisteme de operare, cu care puteţi căuta diferite imagini cu amenajări şi decoraţiuni de sărbătoare, sortate pe anumite categorii, precum DIY & Crafts, Holidays & Events sau Home Décor.

Pe lângă aceasta, există aplicaţii dedicate îmbodobirii bradului, care arată cele mai noi tendinţe şi stiluri de amenajare în ceea ce priveşte culoarea ornamentelor şi design-ul  acestora. Printre acestea se numără Christmas tree decoration, Christmas Tree Maker sau Christmas Trees DIY.

„Pe lângă idei pentru decorare, aplicaţiile dedicate împodobirii bradului conţin şi tutoriale despre realizarea de ornamente de brad sau mici enciclopedii despre Sărbătoarea Crăciunului şi a obiceiului de împodobit bradul. De asemenea, există şi aplicaţii generaliste, cu tot felul de idei de decoraţiuni şi amenajări, precum Christmas Decorating Ideas sau Christmas Decoration A-Z”, a adăugat Andu Subţirică – The PhoneGeeks.

 Sfaturi pentru cadouri frumos împachetate

 Pentru a dărui cadouri frumos împachetate, există o serie de aplicaţii mobile care prezintă sfaturi şi tutoriale despre cum se ambalează cadourile de Crăciun. Gift Wrapping Tricks and Tips, Learn Gift Wrapping, WrapItApp sau iFinger sunt exact ceea ce aveţi nevoie pentru a-i surprinde pe cei dragi cu cele mai frumoase cadouri.

\„Daca aţi întârziat să cumpăraţi cadouri de Crăciun, puteţi utiliza aplicaţii de tipul DIY, precum Christmas Gift Ideas♥Homemade♥ sau Christmas Craft Ideas, cu ajutorul cărora să confecţionaţi diferite cadouri cu ce aveţi prin casă, pe care apoi să le dăruiţi celor dragi. Celor fără inspiraţie le recomand aplicaţii cum ar fi Christmas Gift List”, a mai precizat Andu Subţirică.

Reţete pentru masa de Crăciun

O altă categorie de aplicaţii foarte utile în această perioadă sunt cele culinare, cu reţete tradiţionale de Crăciun, dar şi sfaturi pentru amenajarea celor mai bogate mese în familie. Cei care vor să se inspire în bucătărie cu ajutorul telefoanelor mobile, pot utiliza aplicaţii precum Christmas recipes, Christmas Recipes Book, Christmas Recipes ★ Cookies & Cake. Pentru dispozitivele Apple, The PhoneGeeks recomandă aplicaţii precum Epicurious Recipes, Martha Stewart Makes Cookies sau Christmas food, realizată de BBC.

„Există şi aplicaţii în limba română, precum retete-de-mancare.ro, cu reţete tradiţionale româneşti şi foarte uşor de utilizat de pe orice dispozitiv”, a declarat Marius Boca – The PhoneGeeks.

Jocuri pentru cei mici

 Şi cei mici se pot bucura de magia aplicaţiilor mobile, în magazinele online de profil fiind disponibile o serie întreagă de jocuri tematice de Crăciun. Fie că vor să facă puzzle-uri cu Moş Crăciun, cu ajutorul aplicaţiilor Christmas Puzzle Game: Jigsaw şi Christmas Games sau vor să împodobească singuri bradul cu aplicaţiile Christmas tree decoration şi Christmas Tree Decorator, copiii îşi vor ocupa timpul în cel mai plăcut mod posibil.

„Cei mici care doresc să vorbească cu Moş Crăciun pot utiliza o aplicaţie foarte haioasă precum Talking Santa, iar cei foarte curioşi pot chiar să arunce o privire în sacul moşului”, a adăugat Marius Boca.

Majoritatea aplicaţiilor prezentate sunt gratuite, iar cea mai scumpă dintre acestea, respectiv Christmas food, realizată de BBC, costă 5,5 euro. Aplicaţiile sunt disponibile pentru sistemele de operare Android şi iOS şi pot fi rulate cu orice smartphone sau tabletă, fără a necesita un procesor performant.