German Electronics este distribuitor unic pe piata din Romania al produselor companiei germane Conrad, numarul 1 in Europa in domeniul vanzarilor de electronice prin catalog. Prin intermediul cataloagelor si a platformei de vanzari online, German Electronics comercializeaza catre persoane fizice si juridice o gama variata de produse care acopera in intregime domeniul electronic.

In ultimii 3 ani portofoliul de produse al companiei German Electronics a crescut de la 500 la 30000. Aceasta dezvoltare accelerata a afacerii a generat probleme si situatii complexe a caror rezolvare s-a dovedit tot mai dificila si consumatoare de resurse umane si timp. Mai mult decat atat, planurile de viitor ale companiei legate de mentinerea trendului ascendent al vanzarilor si deschiderea unui magazin in Bucuresti nu mai puteau fi sustinute fara existenta unui sistem eficient de gestiune a afacerii, care sa integreze toate procesele companiei si sa permita eliminarea problemelor intampinate in activitatile de zi cu zi.

Astfel, managerii au decis sa implementeze solutia integrata de la Senior Software, formata din SeniorERP pentru managementul resurselor companiei si SeniorVisualBI pentru analiza si raportare avansata.

“Am resimtit nevoia unui sistem ERP in momentul in care business-ul nostru a inceput sa se dezvolte in mod accelerat. Astfel, diversificarea gamei de produse comercializate si cresterea bazei de date de clienti a impus automatizarea proceselor de lucru repetitive si optimizarea procesului de vanzare. A devenit evident faptul ca avem nevoie de un sistem ERP performant care sa ne permita gestionarea unitara si optimizarea tuturor proceselor de lucru si a fluxului de informatii din cadrul companiei. 
Am ales SeniorERP pentru ca s-a mulat cel mai bine pe necesitatile business-ului nostru, iar colaborarea cu reprezentantii firmei s-a dovedit a fi una extrem de profesionala. Suntem convinsi ca am facut o alegere buna si profitabila. “, a declarat domnul Vasile Boitos, Director General German Electronics

Printre criteriile care au stat la baza alegerii de catre German Electronics a solutiei ERP de la Senior Software se numara si usurinta utilizarii, functionalitatile sistemului, scalabilitatea, suportul post-implementare si nu in ultimul rand pretul solutiei.

German Electronics a ales sa implementeze si SeniorVisualBI, sistemul de raportare avansata dezvoltat pe platforma Tableau Software, lider mondial in vizualizarea datelor. Integrat cu ERP-ul, sistemul Business Intelligence le ofera managerilor German Electronics acces in timp real la informatiile de care au nevoie si le permite sa isi creeze rapid orice tip de analiza sau raport doar prin Drag&Drop. “Analizarea si prelucrarea unui volum mare de informatii, interpretarea si compararea rapida a datelor, indiferent ca este vorba de departamentul financiar, vanzari etc., sunt esentiale in luarea unor decizii corecte pentru activitatea companiei. Sistemul BI ne va permite eficientizarea procesului decizional si urmarirea tuturor indicatorilor ce influenteaza costurile si vanzarile.”, a mai mentionat domnul Vasile Boitos.

In ceea ce priveste planurile de viitor ale companiei, Domnul Director General declara: “Ca orice alta companie din piata de e-commerce speram sa putem castiga cat mai multi clienti si sa le putem oferi tuturor o experienta de vanzare impecabila, astfel incat sa se reintoarca la noi ori de cate ori au nevoie. Avand la indemana un sistem unitar de gestionare a proceselor din cadrul firmei, ne putem apropia mai usor de oameni si putem sa le punem la dispozitie lucrurile de care au nevoie pentru o viata mai usoara si mai placuta. Totodata, sistemul ERP ne va permite sa crestem semnificativ numarul furnizorilor si a portofoliului de produse comercializate.”

German Electronics este o prezenta unica pe piata de e-commerce din Romania, deoarece ofera intr-un singur loc tot ceea ce ar putea avea nevoie clientii atat pentru mediul domestic – casa, curte si gradina, cat si pentru mediul business – computer&office. In plus, ofera instrumente si unelte pentru specialistii din domenii diverse, precum tehnologia comunicatiilor, electromecanica, conectica si retelistica, securitate, energie alternativa samd.