Indiferent de industrie, indicatorii sunt instrumente de măsurare a performanței și sunt singurul mijloc de a ști dacă procesele se îmbunătățesc sau nu și daca sunt necesare anumite intervenții asupra lor.

BITSoftware, furnizor de soluții de business, propune un sistem de gestiune a afacerii, SocrateCloud ERP, care include și un instrument de urmărire și analiză a celor mai importanți indicatori de performanță pentru industria de distribuție, monitorizând eficiența lanțului de distribuție, precum și calitatea fluxurilor interne.

Am ales 5 indicatori de performanță importanți pentru industria de distribuție, care sunt măsurați corespunzător cu ajutorul soluției SocrateCloud ERP pentru distribuție, astfel încât să influențeze în mod pozitiv rezultatele companiilor care activează în domeniu.

Valoarea stocurilor

Este important ca investițiile în stocuri să rămână la un nivel destul de redus, pentru a nu ține bani blocați; în același timp, însă, este important să puteți previziona comportamentul consumatorilor, astfel încât să puteți fi oricând pregătiți să vă adaptați cererii.

SocrateCloud ERP pentru distribuție previzionează cererea și necesarul de aprovizionare și vă ajută să vă mențineți stocurile și costurile la un nivel optim.

Profitabilitatea

Măsurarea profitabilității arată în ce masură valoarea investită produce rezultatul așteptat. Cu ajutorul soluției ERP puteți măsura în orice moment profitabilitatea pe produs, pe furnizor, pe client sau pe companie în general. Fără aceste informații, persoanele din conducere nu își pot da seama dacă firma se află pe drumul corect, nu își pot adapta corect marjele și nu își pot negocia în mod favorabil contractele.

Rata de retur

Orice distribuitor știe cât de important este ca marfa livrată clientului să respecte comanda inițială. Rata de retur este un indicator pe care trebuie să-l urmăriți pentru a putea identifica cu ușurință cauzele: marfă neconformă, cantitate insuficientă, defecte, deteriorarea produselor în timpul transportului. Cu SocrateCloud puteți identifica zonele cu probleme, pe care, ulterior, le puteți rezolva.

Livrarea completă și la timp

Cât de tare vă enervează ca în momentul în care faceți o comandă, furnizorul să nu vă trimită marfa la timp și nici comanda completă? Acest indicator este unul standard pentru a măsura perfomanța unui lanț logistic. Acesta măsoară dacă comanda client a fost respectată din punct de vedere cantitate și timp de livrare și este un indicator care influențează rata de satisfacție a clientului. Acesta poate, în același timp, influența și indicatorii de performanță ai altor departamente din cadrul companiei: depozitare, livrare, logistică, vânzări și chiar suport client. O deficiență la acest nivel, poate transforma un client mulțumit într-o victimă, dar SocrateCloud ERP & CRM poate preveni acest lucru.

Costurile de transport

Costurile de transport pot influența atât în sens pozitiv, cât și negativ, prețul unui produs. Dacă procesul de livrare nu este optimizat și eficient, costurile de transport vor fi mari, ceea ce poate afecta volumul de comenzi. Cu SocrateCloud ERP optimizați livrările către clienți, automatizând întreg procesul de livrare, inclusiv necesarul de mașini și rutele de transport. SocrateCloud se poate integra cu sistemele folosite de transportatori, astfel încât să aveți vizibilitate maximă.

Companii mari din România care activează în distribuție folosesc soluția SocrateCloud ERP pentru a obține o imagine clară și unitară asupra întregului lanț de distribuție. Nume precum Jidvei, Okian, Mediclim, Caussade Semences Est Europa, Monte Bianco, Handlopex, Frisbo folosesc soluția noastră pentru automatizarea proceselor, pentru urmărirea întregii activități și pentru atingerea obiectivelor de business.

Pentru mai multe detalii despre soluția SocrateCloud ERP pentru distribuție accesați pagina: http://info.bitsoftware.eu/socratecloud-erp-crm-bi-software-pentru-distributie de unde puteți descărca gratuit și eBook-ul “Idei inteligente pentru jucătorii din piața de distribuție”.