QNAP Systems, Inc a anuntat recent ca ultima sa serie de echipamente din clasa business, Turbo NAS rack 2U TS-x70, este disponibila pentru comanda. Noua generatie de echipamente TS-x70, incluzand modelele de 12-bay TS-1270U-RP si de 8-bay TS-870U-RP, este proiectata pentru a oferi utilizatorilor din mediul de afaceri o solutie NAS de inalta performanta accesibila care imbina realizarea taskurilor zilnice cu costul redus al detinerii. Modelele satisfac exigentele unei game variate de aplicatii business, dintre care amintim backup de mare viteza, virtualizarea serverelor, iSCSI IP-SAN, video storage si centralized shared storage.

Noile modele din seria TS-x70 sunt echipate cu un procesor de inalta performanta – Dual-core Intel procesor 2.4GHz, cu memorie 4GB DDR3, care poate fi extinsa la 16GB optional si cu doua porturi USB 3.0 ce permit backup rapid pentru serverele de date. Echipamentele din seria TS-x70 sunt “10GbE ready” , ele se livreaza standard cu doua porturi Gigabit Ethernet care pot fi extinse fie pana la sase porturi Gigabit Ethernet fie pana patru porturi 10 Gigabit Ethernet, plus doua porturi Gigabit Ethernet, oferind astfel beneficii in agregarea si cresterea performantei retelei. “Seriile TS-x70 sunt capabile sa satisfaca cerintele solutiilor de stocare “mission-critical” ale intreprinderilor mici si mijlocii oferind maximul de uptime pentru sistem”, a declarat David Tsao, Product Manager QNAP. “Optiunile de upgrade la 10GbE pot sustine vitezele mari de transmisie a datelor necesare in mediul de afaceri”, a adaugat Tsao.

Echipamentele din seria TS-x70 sunt concepute drept solutii de stocare robuste pentru a asigura activitatea fara intreruperi in mediul de business, fiind echipate cu surse de alimentare redundante, 512MB DOM cu sistem dual de operare care asigura lansarea fara erori, porturi duale LAN oferind network failover, si avand suport hot-swapp pentru drive-uri SSD, SATA SSD, de 6GB / s si dimensiuni de 3,5 “si 2,5”. “Suntem incantati sa va anuntam ca in curand vor fi adaugate noi caracteristici, mai avansate, cum ar fi memoria cache SSD, thin-provisioning si cutii de extindere a capacitatii RAID “, a adaugat Tsao.

Fiind certificate pentru majoritatea solutiilor de virtualizare din piata, echipamentele din seria TS-x70 dovedesc faptul ca sunt echipamente de stocare fiabile pentru solutiile de virtualizare din implementarile iSCSI / IP-SAN. Seriile TS-x70 au suport pentru VMware vSphere, Citrix XenServer si Microsoft Hyper-V pentru optimizarea virtualizarii IT si imbunatatirea eficientei. Fiind certificata cu VMware Ready pentru ESXi 5, seria de produse TS-x70 suporta atat vSphere 4 si vSphere 5. Echipamentele din seria TS-x70 confera randament ridicat in activitatile zilnice si de control al drepturilor de utilizare. Ambele modele din noua serie suporta platformele de partajare de fisiere pentru utilizatorii de Windows Mac si Linux / UNIX si ofera o solutie centralizata de stocare. Serviciile AD si LDAP oferite permit administratorului IT sa preia conturi de utilizator din structura de fisiere bazata pe Windows AD sau LDAP si sa le atribuie eficient drepturi de acces la echipamentele de stocare Turbo NAS, simplificand foarte mult procesul de configurare a conturilor pentru intreprinderile cu un numar mare de utilizatori. Caracteristica Windows ACL (Access Control List) permite setari mai sofisticate ale drepturilor de acces la folderul partajat, determinand cresterea eficientei managementului acestora.

Echipamentele din seria TS-x70 ofera mai multe caracteristici destinate mediului de afaceri, cum ar fi utilizarea serviciilor serverului FTP pentru partajarea cu usurinta a fisierelor de dimensiuni mari, ale serverului RADIUS pentru centralizarea si consolidarea autentificarilor utilizatorilor, ale Syslog pentru colectarea si stocarea logurilor altui dispozitiv de retea pe Turbo NAS, a serviciilor VPN pentru accesarea NAS Turbo si a altor resurse din reteaua locala din Internet, cele ale serverului proxy pentru filtrare web si monitorizare in vederea cresterii securitatii accesului la Internet in mediul business, cele ale serverului web pentru gazduirea de site-uri multiple pe Turbo NAS, si asa mai departe.

Specificatii cheie ale modelelor noi 

    • TS-1270U-RP: 12 unitati de rack, processor Dual-core Intel 2.4GHz, 4GB DDR3 RAM (expandabil pana la 16GB), porturi: 2x Gigabit, 10GbE ready, 2x USB 3.0, suporta hard drive-uri SATA 6Gbps si SSD, hot-swappable, alimentator de putere de 500W;

 

  • TS-870U-RP: 8 unitati de rack, 4GB DDR3 RAM (expandabil pana la 16GB), porturi: LAN 2x Gigabit, 10GbE ready, 2x USB 3.0, suporta hard drive-uri SATA 6Gbps si SSD, hot-swappable, alimentator de putere de 300W;

Disponibilitate 
TS-1270U-RP si Turbo NAS TS-870U-RP NAS sunt disponibile pentru comanda. Aflati mai multe despre noile modele si intrega gama de produse QNAP Turbo NAS, accesand: www.qnap.com.

Produsele Qnap sunt disponibile prin GENESYS DISTRIBUTIEdistribuitor autorizat in Romania.