GDC Telecom, unul dintre principalii furnizori de echipamente și soluții de comunicații unificate, devine distribuitor oficial al produselor FIBARO pentru piața din România.

Compania românească își extinde astfel portofoliul cu un nou segment de business intrând pe piața automatizării clădirilor cu FIBARO, cea mai bună soluție de Home Automation din lume.

Dispozitivele ce alcătuiesc sistemul FIBARO utilizează tehnologia wireless Z-Wave pentru a comunica între ele, oferind un spectru larg de soluții și aplicații, ce transformă orice locuință obișnuită într-una inteligentă. Senzorii Z-Wave Fibaro sunt complet independenți și nu necesită cablare separată, sistemul oferind libertate deplină în comunicare și control, fiind compatibil cu majoritatea telefoanelor mobile smart și camerele VoIP disponibile.  Altfel, de la smartphone la smarthome nu mai este doar un concept demn de scenarii SF, ci a devenit o realitate. Printr-un simplu touch, utilizatorii  pot  controla temperatura și iluminatul, reducând consumul de energie, sau iși pot securiza locuința, prin monitorizarea ușilor și ferestrelor.

Sistemul FIBARO detectează cu ușurință intrarea prin efracție, inundațiile sau incendiile pentru a menține siguranța caselor și clădirilor de birouri. Casa inteligentă îmbunătățește confortul, comoditatea, siguranța și gestionarea energiei pentru consumator, creând o experiență completă.

În noul său rol, GDC Telecom va dezvolta rețeaua de distribuție FIBARO și va depune toate eforturile pentru creșterea notorietății brandului FIBARO în țara noastră.

“GDC Telecom are o experiență solidă și o echipă de profesioniști gata să livreze și să promoveze cea mai buna soluție de Home Automation existentă. FIBARO a reinventat noțiunea de Internet of Things, de aceea avem convingerea că parteneriatul pe care l-am încheiat va remodela conceptul de confort și de ce înseamnă o casă inteligentă în România, la prețuri accesibile”, a declarat Gabriel Dulcu, CEO GDC Telecom.