IBM a anunţat ca Gartner a clasificat compania ca Lider în Magic Quadrant for Mobile Application Development Platforms.

Noul raport plasează IBM în clasamentul liderilor Quadrant, datorită viziunii complete şi a capacităţii de executare a IBM Worklight, platforma de dezvoltare aplicaţii a IBM. Achiziţionată în februarie 2012 de IBM, IBM Worklight este membru al familiei de soluţii MobileFirst. În doar un an, IBM a avansat de la Niche Quadrant, la Leaders Quadrant.

Anunţul face parte dintr-un şir de prezentări ale serviciilor şi capabilităţilor software IBM MobileFirst, ce includ IBM Worklight în Gartner Magic Quadrants. În iulie, IBM a fost numit lider în Gartner Magic Quadrant pentru testarea securităţii aplicaţiilor. De asemenea, IBM a fost clasificat ca „vizionar” în Magic Quadrants pentru Managed Mobility Services şi Mobile Device Management.

Potrivit raportului, întrucât această piaţă devine populară, Gartner prevede că liderii vor fi profitabili, vor reduce riscul şi vor proteja rezultatele în timp ce pieţele se consolidează, iar competiţia creşte. Liderii nu trebuie să fie recunoscuţi numai pentru dezvoltarea în cadrul platformei şi pentru implementarea acesteia. Aceştia trebuie să aibă o bună viziune multichannel enterprise, suport pentru standarde, o bună înţelegere a cerinţelor IT, precum şi canale şi partneriate pentru pieţe. Liderii trebuie să ofere platforme uşor de achiziţionat, de programat, de implementat şi de actualizat. Liderii se pot concentra pe conceptele de business-to-consumer sau business-to-enterprise, calificativele mari fiind obţinute de vânzătorii care acoperă ambele aspecte.

„IBM MobileFirst, care include IBM Worklight, reprezintă cel mai complet portofoliu de servicii şi software din industrie care ajută clienţii să beneficieze de economia mobilă emergentă,” a declarat Phil Buckellew, Vice-Preşedinte, IBM Mobile Enterprise. „Astăzi, 90% dintre posesorii de telefoane îl utilizează pe tot parcursul unei zile, companiile necesitând certitudinea că aplicaţiile pot fi implementate instant pe o gamă largă de dispozitive care rulează iOS şi Android. Aici este punctul în care IBM Worklight şi portofoliul MobileFirst excelează.”

Colmobil oferă un serviciu pentru clienţi îmbunătăţit şi eficienţă sporită cu noua aplicaţie mobilă

Ca parte a acestor dezvăluiri, IBM anunţă utilizarea de către Colmobil – companie auto de top din Israel care comercializează Mercedes-Benz, Hyundai şi Mitsubishi – a soluţiilor IBM MobileFirst pentru a creşte eficienţa şi pentru a îmbunătăţi serviciul clienţi. De la garaje, la săli de aşteptare, noua aplicaţie Colmobil deblochează datele stocate în sistemele sale şi le pune la dispoziţia angajaţilor şi a clienţilor. Acest serviciu este disponibil pentru orice dispozitiv mobil: smartphone, tabletă, ecran informativ sau info-kiosk.

Utilizând noua aplicaţie, mecanicii, liderii de echipă şi managerii de departament pot vizualiza uşor progresul fiecărei maşini a companiei şi pot lua decizii mai bune care să îmbunătăţească volumul de lucru. În plus, clienţii beneficiază de informaţii în timp real privind statusul reviziei pe ecrane LCD amplasate în sala de aşteptare sau pe dispozitivele mobile.

„Prin asocierea cu IBM MobileFirst, suntem capabili să oferim date relevante pentru oamenii care au nevoie de acestea, în orice moment, oriunde într-un format uşor de parcurs”, a declarat Gil Katz, Vice- Preşedinte Business Technology, Colmobil. „Cu ajutorul acestei iniţiative mobile, am reuşit să îmbunătăţim experienţa oferită clienţilor şi angajaţilor. Nu numai că am reuşit să creştem rata vehiculelor care sunt gata la timp, ci am reuşit să îmbunătăţim şi procesele din atelierele noastre”.

Utilizând IBM Worklight, Colmobil a fost capabil să construiască o singură platformă de mobile computing care a eliminat complexitatea diferitelor procese de business, dispozitive şi sisteme de operare. Soluţia mobilă oferă Colmobil o platformă integrată şi securizată care permite flexibilitate în introducerea tehnologiei pe piaţă.

Pentru a descărca o copie a Gartner Magic Quadrant for Mobile Application Development Platforms, accesaţi adresa: http://ibm.co/13TU2Dm.