Fujifilm lanseaza pe piata din Romania cel mai nou aparat din gama X. Dupa modelul de varf al gamei: X-Pro1 si succesorul sau, FinePix X-E1, Fuji X-M1 vine sa completeze aceasta gama cu noi caracteristici atractive. In cazul modelului Fuji X-M1 producatorii au renuntat la clasicele butoane de viteza a declansarii si  compensarea expunerii, dar si la butonul de setare a diafragmei al obiectivului de Kit pentru zoom XC 16-50MM F3.5-5.6 OIS. Cu toate acestea camera este dotata atat cu un buton traditional cat si cu unul digital, in partea de sus si in spate, pentru a seta parametrii expunerii. In plus X-M1 este primul din aceasta gama care are buton dedicat pentru functia Video, in partea din spate ceea ce permite utilizatorului sa realizeze inregistrari video cu doar o atingere.

“Un aparat cu stil, destul de prietenos cu cei aflati la inceput, dar si suficient de “dotat” pentru a satisface si un utilizator mai avansat”, declara Alin Popescu, fotograf.

Caracteristicile produsului

1.Senzorul CMOS – imagini de calitate: Fujifilm X-M1 este echipat cu un senzor CMOS X-Trans, format APS-C ce dispune de o arhitectura noua a pixelilor, oferind astfel imagini bogate in detalii si zgomot de imagine scazut chiar si in conditii de iluminare slaba. Acest senzor va ofera un interval de sensibilitate ISO 100-12,800 ce se poate extinde pana la 25,600.

2.Procesor de imagine EXR II: Noul procesor EXR este gandit sa proceseze rapid si eficient fotografii si filme. Procesorul functioneaza alaturi de senzorul CMOS, furnizand imagini cu definitie excelenta si ambianta reala.

  1. Monitorul LCD de 3″ (7.6cm) si 920.000 de puncte cu luminozitate ridicata va ofera imagini excelente ale subiectului fotografiat alaturi de parametrii de fotografiere. In plus, monitorul articulat pivoteaza la 180 de grade, fiind ideal pentru fotografia de macro sau jurnalism.
  2. 4. Rafala de 5.6fps: Fotografiati cu pana la 5.6 cadre pe secunda cu functia de fotografiere continua si alegeti cea mai buna imagine.
  3. 5. Conectivitatea WIFI va da posibilitatea sa folositi retele wireless pentru a transmite fotografiile sau filmele inregistrate spre calculatorul dumneavostra, spre un server sau spre publicare imediata in diferite site-uri.
  4. 6. Autofocus de mare viteza cu detectie de contrast: Senzorul de detectie de contrast AF impreuna cu motorul de focalizare din obiectiv vor focaliza extrem de rapid, astfel incat nu veti rata niciun cadru important.

SPECIFICATII

Model: Fuji Film  X-M1

 

Tip: Body
Format Senzor: Crop (1.3X-2X)

 

CALITATEA IMAGINII

Rezolutie efectiva: 16.3 Mpx

 

Senzor:  23.6 mm x 15.6 mm/ APS –C X Trans CMOS

Rezolutie Inregistrata: 16.1 Mpx

FormatFisier: JPEG (Exif VER 2.3)*2;
RAW (RAF format), RAW+JPEG;
H.264 (MOV)cu sunet stereo

Inregistrare video: 1920 x 1080 (30 fps), 1280 x 720 (30 fps)

 

Inregistrare audio: DA

 

OPTICA

Senzor: X-Trans CMOS APS-C (23.6 x 15.6 mm)

 

CONTROL FOCALIZARE

Tip Focalizare: Autofocus

 

Mod Focalizare: Single shot AF (S- AF), Continuous AF (C-AF), Manual focus (MF) cu indicator de distanta

 

CONTROL EXPUNERE

Sensibilitate: ISO Standard: ISO 200 – 6400

ISO Extins: ISO 100, 12800 si 25600

Tip Obturator: Obturator in plan focal

Viteze Obturator: B, 30″ – 1/4000sec

 

BLITZ

Blitz  Integrat: Da

 

Raza  Efectiva  Blitz: GN7 (ISO200 · m)

Patina  Blitz  Extern: Da, HotShoe

 

PERFORMANTE

Timp  Pornire: 0.5s

 

Shutter  Lag: 0.05s

Capacitate Rafala: 5.6 fps

Temporizator: 2 / 10 sec

 

DISPLAY

Display LCD: LCD 3’ (7.6cm) aprox. 920,000 puncte acoperire 100%

 

 

Dimensiuni: 117 x 67 x 39 mm

Greutate: 330g (cu baterie si card)

Spre deosebire de celelalte modele, noul model Fuji nu are vizor si nici posibilitatea de a atasa un astfel de dispozitiv, insa ecranul din spate de 3 inch, care are o rezolutie de 920K si 3:2 aspect ratio, inlocuieste cu succes functionalitatea vizorului. Display-ul rotativ permite realizarea fotografiilor din unghiuri diferite iar display-ul tactil ajuta la reglarea manuala a zoom-ului, functie ce va fi implementata si in cazul modelelor X-PRO 1 si X- E1.

Fuji a dezvoltat acest aparat foto pentru a satisface nevoile unui spectru larg de consumatori, iar acest lucru este inca o data confirmat de noile functii  ale X-M1. Pe scurt, noul model al gamei X ofera posibilitatea alegerii modurilor de expunere automate, bazate pe scenarii predefinite, o gama larga de filtre de prelucrare a imaginilor, dar si functiile face detection si subject- tracking autofocus. X-M1 are incorporat un dispozitiv WI-FI pentru a distribui mai departe imaginile pe smartphone-uri, tablete si PC-uri, dar si functia geotags. Toate aceste caracteristici pozitioneaza noul X-M1 in concurenta cu Sony Nex-5R si Olympus PEN- EPL5. Avand in vedere ca vorbim despre o camera foto din gama X, Fuji X-M1, pastreaza cele mai atractive functionalitati ale X-Pro1 si X-E1 printre care modurile ”Film Simulation”, functia ”Super Intelligent Flash”, care adapteaza flash-ul camerei in functie de momentul in care este facuta fotografia, ceea ce confirma inca o data reputati camerelor Fuji. Chiar daca unele functii precum microfon imput in cazul inregistrarilor video sau un display electronic, Fuji X-M1 are un meniu foarte usor de accesat si o conversie RAW incorporata. Fuji X-M1 vine in kit cu obiectivul 16-50 mm