Canon Europe, lider mondial în soluţii de optică, adaugă în gama de produse patru noi modele de camere Full HD: VB-H41, VB-H610VE, VB-H610D şi VB-H710F. Noile camere, cu un design de top al obiectivelor şi tehnologia de procesare a imaginilor Canon, vor fi prezentate pentru prima dată la Security Essen 2012, în perioada 25-28 septembrie (Sala 2.0, standul 540).

Security Essen 2012 aduce laolaltă cele mai noi inovaţii în tehnologii de securitate şi de prevenire a incendiilor. Canon va prezenta cele patru noi camere, alături de recent lansatul model Pan Tilt Zoom XU-80. Totodată, este o oportunitate pentru companie de a se întâlni cu actuali sau potenţiali parteneri, distribuitori, integratori de sisteme şi reselleri, cu care îşi poate împărtăşi viziunea şi strategia de business pe acest segment.

Experienţa de 70 de ani a Canon în designul de lentile face ca noile camere să încorporeze obiective special proiectate, cu elemente asferice faţă-verso, pentru o performanţă optică maximă. Toate cele patru noi camere oferă un zoom excepţional şi un unghi larg de vizualizare, datorită sticlei cu un index de refracţie mare. Calitatea imaginii în lumină slabă este îmbunătăţită prin folosirea unui strat original Canon, aplicat pe obiectiv pentru a reduce efectul de “fantomă” în situaţiile de filmare în infraroşu, astfel încât utilizatorii pot fi siguri că, indiferent de situaţie, este păstrată siguranţa.

Cele patru noi camere HD de reţea oferă, totodată, o imagine de calitate superioară la nivelul aşteptărilor pe care le au utilizatorii de la produsele Canon, prin încorporarea aceluiaşi procesor DIGIC DV III folosit în sistemul de transmisie de vârf al Canon Cinema EOS C300 şi în camerele profesionale XF305. Procesorul de reţea Canon DIGIC NET II livrează mai multe fluxuri video HD, astfel încât clădirile cu multe unghiuri ce prezintă interes să fie monitorizate eficient.

Julian Rutland, Visual Communication Products and Solutions Director, Canon Europe: “Noua gamă de camere de reţea Full HD combină tehnologia de procesare a imaginilor de calitate superioară cu experienţa în proiectarea de obiective şi expertiza în networking. Lansarea acestor produse este un important pas înainte în procesul de dezvoltare a afacerilor în zona de camere de reţea”.

Camera VB-H41 oferă un zoom optic de 20x. VB-H610VE, VB-H610D şi VB-H710F dispun de zoom optic 3x şi de un unghi de vizualizare de 112 grade, pentru ca operatorii să poată acoperi un câmp de vedere larg. Cele patru noi camere oferă cele mai bune performanţe din clasa HD, chiar şi în condiţii de lumină scăzută, astfel încât să poată fi folosite pentru a monitoriza cu uşurinţă chiar şi cele mai întunecate zone. VB-H41 oferă o performanţă în lumină slabă de până la 0.4lux pentru supravegherea color şi până la 0.2lux pentru alb-negru, în timp ce VB-H610VE, VB-H610D şi VB-H710F oferă detalii în condiţii de luminozitate de 0,3lux color, respectiv 0.15lux alb-negru. În plus, funcţia Canon Smart Shade Control captează detalii semnificative în condiţii de lumină scăzută prin compensarea zonelor întunecate ale imaginii în timp ce păstrează secţiunile luminoase, astfel încât zonele interioare pot fi redate clar şi permit monitorizarea eficientă chiar şi atunci când o lumină exterioară, prin fereastră, ar trebui să afecteze imaginea.

Pe lângă calitatea superioară a imaginii, Canon oferă ajutor integratorilor de sisteme pentru menţinerea securităţii prin funcţiile de analiză de performanţă superioară, uşor de folosit, încorporate în fiecare aparat. O suită de funcţii de analiză avansate permit integratorilor de sisteme să seteze ce camere trebuie să detecteze sunete, obiecte mutate, luate sau uitate, zone cu activitate sau mişcarea camerei. Mai mult, funcţia Passing Detection poate fi configurată să detecteze când cineva trece dincolo de o linie definită în setări, într-o anumită direcţie. Folosirea mai multor astfel de linii face posibilă monitorizarea străinilor care intră într-o încăpere fără a-i lua însă în considerare pe angajaţi.

Toate noile echipamente economisesc timpul şi banii integratorilor de sisteme, în condiţiile în care un singur operator poate configura reţeaua de camere de la distanţă. Prin urmare, sarcini care înainte luau o oră pot fi realizate ocupând doar cinci minute din timpul unui singur inginer.

VB-H610VE şi VB-H610D include funcţia Canon PRTZ, ce permite inginerilor de reţea să configureze de la distanţă unghiul camerei, zoom-ul şi focusul pentru simple ajustări în timpul instalării sau reconfigurării unui sistem, ceea ce permite costuri reduse cu angajaţii, timp de lucru mai puţin şi scuteşte de aranjamente speciale pentru a face posibilă o potenţială reconfigurare.

Noile camere, compatibile cu toate cele trei soluţii externe majore şi în acord cu standardele ONVIF v2.2 şi Profile S, vor fi disponibile din decembrie 2012.