ECDL
 ROMANIA a aniversat, in cadrul Forumului National ECDL, 10 ani de standard ECDL in Romania. Evenimentul a avut loc sambata, 1 septembrie 2012 la Poiana Brasov si a reunit, alaturi de invitati speciali, reprezentanti ai centrelor acreditate ECDL din intreaga tara. Astazi, Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale, recunoscut la nivel international.

ECDL ROMANIA lansa in anul 2002 programul ECDL (European Computer Driving Licence) la noi in tara. Sambata, 1 septembrie, Forumul National ECDL de la Poiana Brasov a marcat cei 10 ani, pe parcursul carora ECDL ROMANIA a dezvoltat cu succes o retea de centre de testare ECDL, asigurand tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la un anumit nivel competentele digitale.

Echipei ECDL ROMANIA si reprezentantilor centrelor de testare ECDL din intreaga tara, li s-au alaturat personalitati ce au avut o contributie majora la introducerea, dezvoltarea si promovarea standardului ECDL in Romania: dl. Florin Pogonaru, Presedinte Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania si dl. Prof. Dr.Vasile Baltac, Presedinte ATIC – Asociatia pentru Tehnologiile Informatiei si  Comunicatiilor din Romania. Totodata, Forumul National ECDL s-a bucurat de prezenta dnei. Nusa Dumitriu – Lupan, Inspector in cadrul Ministerului Educatiei si a dlui. Damien O’Sullivan, CEO ECDL Foundation.

ECDL ROMANIA se poate mandri cu faptul ca, dupa 10 ani de activitate, sunt inscrisi peste 200.000 de candidati in programul ECDL din Romania si ca a emis mai mult de 130.000 de certificari ECDL in urma celor aprox. 1 milion de examene sustinute in cele peste 700 de centre acreditate ECDL la nivel national.

Tineri (elevi sau studenti), functionari publici sau angajati in companii isi pot dovedi abilitatile ICT prin intermediul certificarii ECDL recunoscuta in 148 de tari de pe toate continentele lumii.

“In timpul crizelor economice sunt cautati in primul rand angajatii care pot sa-si dovedeasca eficienta. Certificarea ECDL este unul din cele mai bune argumente la angajare sau promovare. Permisul European de Conducere a Computerului este dovada ca ai de a face cu un om care are cultura eficientei in utilizarea calculatorului si nu numai.

Competentele digitale cerute pe piata muncii pe parcursul celor 10 ani de cand activeaza ECDL ROMANIA au evoluat, iar ECDL ROMANIA a inceput cu un proces de alfabetizare digitala, apoi de aliniere a nivelului competentelor digitale din Romania la standardul European cautat si continua cu oferirea instrumentelor necesare pentru a raspunde provocarilor in urma transformarilor tehnologice de proportii din ultimul deceniu, ce au determinat o transformare fundamentala a societatii.” – Florin Pogonaru, Presedinte Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania