6 noiembrie 2012, Athenee Palace Hilton Bucharest

Mediul plăţilor mobile este în continuare învăluit de ceaţă: există multe modele de business şi tehnologii, fără însă ca vreuna dintre ele să-şi fi demonstrat viabiliatatea şi să fi generat rezultate notabile, standardizarea nu există, iar rolul jucătorilor este încă destul de puţin înţeles. Primii paşi către apariţia comercială a unui serviciu de plăţi mobile a fost făcut în această vara, de BRD şi Orange, care au demarat un proiect pilot cu o astfel de tehnologie. Este de abia începutul şi mulţi jucători se pregătesc să vină în piaţă cu tehnologii în domeniul financiar şi al plăţilor care mizează pe mobilitate.

În ajunul acestei schimbări de paradigmă în mediul plăţilor electronice, Finmedia şi revista eFinance şi-au propus pregătirea „arenei” cu o conferinţă eveniment, care va aduce la aceeaşi masă a tuturor actorilor implicaţi în lumea tehnologiilor de plăţi: instituţii financiar-bancare, operatori de telefonie mobilă, organizaţiile de plată internaţională, procesatori de plăţi, furnizori de soluţii tehnologice şi servicii în zona plăţilor eletronice, reglementatori, etc. Conferinţa va cuprinde cele mai noi şi inovatoare tehnologii, care vor schimba modul în care „facem banking” şi plătim; totodată va genera discuţii pe teme de interes pentru toate părţile implicate şi extragerea unor concluzii, care să ajute la realizarea unor paşi importanţi pentru evoluţia plăţilor mobile în România.

Evenimentul Mobile Payments, driving the change va avea loc în 6 noiembrie şi se va desfăşura pe parcursul unei zile şi se adresează specialiştilor în canale alternative din bănci, oameni de marketing, consultanţi, operatorilor de telefonie mobilă, furnizorilor de tehnologie pentru segmentul plăţilor, ziarişti, etc.

Conferinţa se află la a doua ediţie. La prima ediţie, desfăşurată pe 25 noiembrie 2011, au participat aproximativ 100 de persoane, din diferite departamente: directori carduri, directori tehnici, directori IT, directori produse retail, directori canale alternative, manageri produs, marketing, comunicare, directori generali.

Lista „scurtă” de posibili parteneri pentru conferinţa „Mobile Payments, driving the change” de anul acesta cuprinde organizaţiile de plată, Banca Naţională a România, Asociaţia Română a Băncilor, bănci cu apetit pentru tehnologie şi inovaţie, operatori de telefonie mobilă procesatori de tranzacţii elecronice, integratori de plăţi Related