Epicor Software Corporation, lider global în furnizarea de soluţii software de business pentru organizaţiile din domeniile producţie, distribuţie, retail şi servicii, a anunţat recent că a convenit să achiziţioneze compania privată Solarsoft Business Systems  de la Marlin Equity Partners. Solarsoft este o companie specializată în planificarea resurselor întreprinderii (ERP) şi sisteme de management pentru producţie şi distribuţie pentru piaţa companiilor medii.

Achiziţionarea Solarsoft, aşteptată să fie finalizată în 45 de zile, întăreşte poziţia Epicor ca unul dintre cei mai importanţi furnizori de aplicaţii de business end-to-end dedicate producţiei discrete şi distribuţiei din industrii verticale cheie, precum materiale de construcții şi lemn, auto, imprimare şi ambalare. Sistemele de control al execuţiei producţiei  (MES) şi de intelligence ale Solarsoft oferă capabilități extinse pentru a măsura, a monitoriza şi a optimiza producţia şi operaţiunile de producţie, prin colectarea datelor, analiza şi urmărirea performanţei în timp real, fie într-o singură locaţie, fie într-o întreprindere ce operează la nivel global. Soluţiile şi expertiza Solarsoft în procese de producţie vor permite Epicor să-şi accelereze iniţiativele în industriile strict reglementate, precum băuturi şi alimente,farmaceutică şi asistenţă medicală. În plus, Solarsoft aduce o expertiză şi resurse semnificative pentru a suporta livrarea soluţiilor ambelor companii (Solarsoft si Epicor) dedicate cloud-based ERP, software as a service (SaaS), hosting şi managed services.

„Solarsoft ne împărtăşeşte strategia de produs centrată pe client, de a proteja investiţiile clienţilor prin soluţiile noastre, oferind în acelaşi timp opţiuni de alegere şi o flexibilitate fără precedent”, a declarat Pervez Qureshi, preşedinte şi CEO al Epicor. “Această achiziţie este o potrivire excelentă atât din punct de vedere cultural cât şi tehnologic. Ambele companii oferă o expertiză profundă în această industrie şi sunt decise să construiască relaţii pe termen lung cu clienţii, oferindu-le capacităţile şi tehnologiile de susţinere de generaţie următoare– onpremise, on-demand, găzduite, sau în cloud – de care acestia au nevoie pe măsură ce afacerile lor evoluează.”

Solarsoft funizează soluţii software enterprise şi servicii IT moderne către producători, distribuitori şi angrosişti ​​din America de Nord, Europa şi Asia şi are peste 400 de angajaţi, aproape 2.000 de clienţi şi venituri anuale de aproximativ 90 de milioane de dolari. Pentru diverse activităţi de producţie, de la piese auto la ambalaje sau produse bio, de la alimente proaspete la componente electrice sau la materiale de construcţii şi lemn, Solarsoft livrează sisteme ce fac conexiunile dintre departamentele de vânzări, aprovizionare, finanţe, managementul stocurilor şi depozitelor, logistică, planificarea resurselor de producţie (MRP) şi controlul calităţii, pentru a-şi ajuta clienţii să-şi monitorizeze afacerile şi să îşi crească eficienţa operaţiunilor. Aceste soluții sunt bine aliniate cu ofertele Epicor, consolidându-i poziţia de lider la nivel mondial în segmentele de producţie şi distribuţie.

Suntem încântaţi să ne unim forţele cu Epicor, un lider recunoscut în software-ul destinat afacerilor, cu o istorie lungă şi de succes în a aduce pe piaţă soluţii ERP vizionare”, a declarat Shawn McMorran, CEO al Solarsoft. “Împreună, vom avea peste 22.000 de clienţi şi venituri reunite ce se vor apropia de un miliard de dolari anual, ceea ce ne va aduce printre cei mai mari furnizori de software enterprise din lume.  În comun cu Epicor, prin dimensiunea noastră largită, prin extinderea portofoliului de soluţii, ofertele de servicii îmbunătăţite şi infrastructura globală, vom aduce clienţilor noştri o valoare încă şi mai mare, acum şi în viitor.”

News Facts

  • Epicor achiziţionează Solarsoft Business Systems, extinzându-şi poziţia de lider în pieţe verticale cheie la nivel global.
  • Dimensiune şi scară crescute pentru a deschide noi pieţe şi oportunităţi de cross-selling, în special pentru MES, procese de producţie, industria auto, precum şi de imprimare şi ambalare.
  • Investiţii în centre de date care vor consolida furnizarea ERP-ului cloud-based al Solarsoft şi Epicor, a software-ului ca serviciu (SaaS), hosting-ului şi a ofertelor de managed service.