Pentru 2 zile Oradea devine un centru al inovației și al excelenței! Cel mai mare eveniment de business și tehnologie al anului în Transilvania, BizTech 2012, aduce în premieră în Oradea peste 60 de specialiști în IT&C și peste 20 de speakeri din sfera managerilor, antreprenorilor și consultanților. Evenimentul va avea loc pe parcursul a 2 zile, 27-28 septembrie, la Hotel Ramada.

BizTech 2012 se adresează pasionaților de tehnologie, managerilor și antreprenorilor, dar și cadrelor universitare şi preuniversitare, reprezentanţi ai administraţiei publice locale care știu că într-o economie în continuă schimbare și supusă unor multiple provocări trebuie să investească în tehnologie și în perfecționarea oamenilor, respectiv a cadrelor didactice. Obiectivul principal al acestui eveniment este de a lega parteneriate de durată între companiile de IT – care oferă atât tehnologie inovatoare, cât și know-how – și instituțiile  de învățământ.

Workshop de educație

Noile tehnologii și-au pus amprenta asupra unei generațiilor care vin, definind caracterul și educația tinerilor născuți între 1980 și mijlocul anilor ’90. Sau „Generația Y”. Diferențele de mentalitate, cunoștințe și informație diferă de la o generație la alta, putem spune că în România aceste diferențe sunt mai pregnante în urma unui sistem modificat politic și a salturilor mari către dezvoltare. Însă deși cei din generația Y au pătruns deja pe piața muncii, adaptându-se și determinând schimbări, din urmă vine generația Z, cea care nu a cunoscut viața fără tehnologie.

Pentru a integra tinerii generației Z sau I (de la Internet) în mediul economic, companiile trebuie să fie pregătite să le ofere stimuli și programe care le permit dezvoltarea. În ceea ce privește tehnologia, companiile de IT sunt la curent cu aceste provocări, lansând și implementând o serie de programe educaționale. Intel Corporation a creat Intel Higher Education Programs. Despre oportunitățile pentru dezvoltarea carierei și cercetare, despre comunitățile Intel pentru profesori și studenți, implicarea în proiectele de cercetare naționale și europene, precum și care sunt direcțiile de cercetare ale centrului de cercetare-dezvoltare Intel, vom afla la BizTech 2012.

„Pe lângă programele gratuite, dar din păcate neutilizate suficient, se vor prezenta studii de caz și principalele metode inovative de educare a generației  Z, pentru a ne adapta lor. Generația Z sau generația „crescuți digital” are reale abilități tehnice dovedite, iar acesta este un mare avantaj al nostru. E important să ne putem adapta metodele de educaţie și să punem la dispoziția elevilor  pentru a le dezvolta potențialul, talentele creative. Workshop-ul este moderat de Bogdan Băcilă, realizator Digi24 Oradea, şi suntem convinşi ca vom avea o dezbatere constructivă.”, a precizat Adina Nicoleta Rada, Director General CG&GC HiTech Solutions.

Cele mai mari companii IT din lume derulează programe pentru elevi și studenți în 165 de țări, inclusiv România. Prin intermediul Cisco Networking Academy milioane de tineri iau parte la cursuri în domeniul rețelelor de comunicații, fiind îndrumați de instructori specializați pe baza unei programe stabilite de Cisco.

Un pas important în evoluția învățământului tehnic o reprezintă introducerea în programa școlară a disciplinei „Administrarea calculatoarelor și a rețelelor”. Cursul este disponibil în cadrul universităților partenere Cisco Networking Academy și, în funcție de nivelul absolvit, oferă studentului o certificare CCENT în domeniul rețelisticii, cu posibilitatea de specializare în diverse domenii.

Despre conceptul de inovare și cercetare în dezvoltarea economică la BizTech va prezenta Livia Banu, Director executiv Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea. Cercetarea și inovarea sunt prioritățile Strategiei Europene de creștere economică și ocupare a forței de muncă. UE depune eforturi pentru a crea, până în 2014, un singur Spațiu european de cercetare care să le permită cercetătorilor să lucreze în orice țară din UE și să intensifice cooperarea transfrontalieră.

Standardul nostru viitor de viață depinde de capacitatea de a inova la nivel de produse, servicii, activități economice și procese sociale, precum și la nivel de modele. Acesta este motivul pentru care inovarea a fost plasată în centrul Strategiei Europa 2020, prin initiațiva “O Uniune a Inovării”. Această inițiativă va centraliza eforturile Europei și cooperarea cu țările din afara UE și le va direcționa către soluționarea provocărilor. Concret, mâine ce facem? Dacă nu mâine, atunci când? Cu cine? Cu ce? Cum? La BizTech vom discuta toate acestea și altele legate de lecțiile învățate până acum din programele finanțate de UE.

BizTech 2012 este evenimentul de business și tehnologie al anului în Transilvania și este organizat de compania CG&GC HiTech Solutions. Accesul în sălile de conferință se face pe baza unei invitații. Detalii pe siteul oficial: http://www.cg-hitech.ro/portal/biztech.html

Programul detaliat pe ore, săli și prezentări poate fi consultat accesând acest link: http://www.cg-hitech.ro/portal/images/stories/biztech/2012/AgendaEvenimentBizTech27-28Septembrie2012.pdf