După câțiva ani de pauză, determinați de motive obiective, ITChannel este la un nou început… Într-un ecosistem al presei scrise și online, care a depășit stadiul de moarte clinică, noi ne-am propus să rezistăm… Peisajul presei IT din România este dureros de privit: revista Chip a reapărut luna aceasta, și ea, după o perioadă de pauză (revista Chip, dacă vă vine să credeți, este creația unui singur om, care îmi este și bun prieten); MarketWatch s-a transformat în revistă de cercetare; Club ITC și Cristian Darie rezistă încă pe baricade. Grupul Agora nu mai există, o dată cu dispariția prematură a lui Romi Maier (să-i fie țărâna ușoară).

Today Software Magazine, o revistă de la Cluj lansată în 2012, care a ajuns la numărul 91, este singurul lucru bun care se poate spune despre presa dedicată industriei IT. În imagine, se poate vedea câte titluri sunt în standul de presă de pe aeroportul din Berlin în decembrie 2019. La noi în decembrie 2019, la Inmedio din pasajul de la Universitate, nu exista nici un titlu.

De ce continuăm?

În primul rând, continuăm din pasiune. De asemenea, suntem convinși că există o oportunitate pe piața aceasta rarefiată a presei IT pentru a susține afacerea noastră. Considerăm că piața este disproporționată, în acest sens am ajuns să primim și o sută de comunicate de presă pe săptămână. În acestea sunt cuprinse destule informații tehnice, care nu pot fi preluate de presa de business sau de blogeri. De asemenea, consider că blogerii și vlogerii de tehnologie și-au pierdut din credibilitate când au început să scrie despre orice (telefoane, excursii pe insule exotice, bere artizanală, vestimentația de primăvară și absolut orice).

Este și un alt motiv pentru care doresc să continui. Generația următoare vine tare din urmă, din decembrie avem și blog-ul de tehnologie www.andreicojocaru.ro . La 14 ani puștiul meu are veleități de viitor editor de revista, vlog și blog de tehnologie. Și realitatea este că noi îmbătrânim și devenim necompetitivi față de cei născuți cu telefonul și tableta în brațe. Eu chiar mă simt uneori depășit de situație, în special când este vorba de a testa telefoane

Mult succes Andrei!

Revista digitala este disponibil aici