Pentru că dorim să vă oferim o imagine corectă asupra criptomonedei (orice tip de astfel de cripto, nu doar cea din titlu), vom realiza o serie de articole dedicate combaterii acestei bule speculative care adresează exclusiv oameni cu un anumit nivel de pregătire (ipoteticul Ilie din actuala Siliște Gumești cu siguranță nu a auzit de Bitcoin). Pentru început doresc să vă relatez doar două știri. Ambele știri sunt de pe CNBC. Întrebarea este o sursă corectă (măcar la capitolul știrilor)? Vă las pe voi să decideți.

CNBC – 8 feb. 2021

Tesla a anunțat luni că a cumpărat criptimonedă bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari.
Compania a declarat că a cumpărat bitcoin pentru “mai multă flexibilitate, pentru diversificarea și maximizarea randamentelor cash flow-ului”.

https://www.cnbc.com/2021/02/08/tesla-buys-1point5-billion-in-bitcoin.html

Adică, în traducere liberă, avem prea mulți bani în bancă și dorim să facem niște investiții pe termen scurt.

CNBC – 12 mai 2021

În jurul orei 18:00 (ora pe coastei de est din SUA), când Musk a făcut următorul anunț (pe Twitter): producă-torul de vehicule electrice suspendă achizițiile de mașini folosind bitcoin, invocând preocupări de mediu.
Valoarea întregii piețe a cripto-monedelor s-a ridicat la aproximativ 2,43 trilioane de dolari, potrivit datelor Coinmarketcap.com. Până la 20:45, capitalizarea de piață scăzuse la aproximativ 2,06 trilioane de dolari, anunțul lui senior Musk ștergând în jur de 365,85 miliarde de dolari din această piață.

https://www.cnbc.com/2021/05/13/bitcoin-btc-price-falls-after-tesla-stops-car-purchases-with-crypto.html

Adică, tot în traducere liberă, ne-am făcut planul de cash și această monedă descentralizată – bazată exclusiv pe încredere și fără o Bancă Centrală care să facă regulile – poate să piardă aproximativ 15% doar atunci când un singur om nu mai are încredere în ea.

Silviu Cojocaru