Producatorul de materiale de constructii Duraziv a implementat sistemele ERP si Business Intelligence de la Senior Software pentru a gestiona mai eficient activitatile de productie si distributie. Investitiile importante realizate in dezvoltarea capacitatii de productie au fost urmate de alegerea unui sistem ERP performant si flexibil, capabil sa integreze toate procesele desfasurate si sa sustina cresterea continua a companiei. In plus, era necesara si o solutie BI, care sa ofere factorilor decizionali acces in timp real la date si posibilitati nelimitate de analiza si raportare.

Duraziv este un jucator de top in domeniul materialelor de constructii, cu o cifra de afaceri de aproximativ 17 milioane de euro inregistrata in 2011. Prin intermediul a doua divizii Duraziv produce si distribuie confectii metalice si adezivi pentru polistiren, gresie, faianta etc., iar prin Duraziv Color produce pana la 13 000 de tipuri de vopseluri, tencuieli decorative si pigmenti, inclusiv nuante speciale la cererea clientilor.

Complexitatea afacerii a impus alegerea unui sistem integrat, cu capabilitati extinse de gestionare a activitatilor de productie si distributie. In plus, era necesara o mai buna comunicare intre departamentele companiei: productie, vanzari, cercetare etc. si facilitarea accesului acestora la o baza de date comuna, pentru a asigura integritatea informatiilor si sincronizarea proceselor. Pentru a-si atinge obiectivele de crestere a cifrei de afaceri la 20 mil. EUR pentru acest an, managerii Duraziv au decis sa se orienteze spre un furnizor de software cu experienta pe piata, care sa le ofere o solutie complexa si completa.

Datorita specializarii pe verticalele de distributie si productie si a know-how-ului acumulat in cele peste 200 de implementari, Duraziv a optat pentru Senior Software si solutiile SeniorERP si SeniorVisualBI. Acestora li se alatura calitatea ridicata a serviciilor de suport post-implementare, menite sa preintampine modificarile de natura legislativa, aparitia de noi directii de dezvoltare a companiei, customizari specifice nevoilor curente ale utilizatorilor sau ale organizatiei.

Sistemele ERP si BI au facilitat:

– Gestionarea eficienta a procesului de productie: retetele alcatuite si introduse in sistem de catre departamentul de cercetare ajung automat in fabrica si pe baza lor sunt realizate in conditii optime noile produse. Automatizarea permite respectarea cu precizie a cantitatilor stabilite in reteta si a articolelor componente, cu risc minim de aparitie a greselilor.

– Implementarea transferurilor intercompany cu ajutorul sistemului ERP: o factura de client emisa de Duraziv Color este automat receptionata ca si factura de achizitie de Duraziv, prin urmare numarul erorilor umane in procesarea de documente uzuale este redus la minim. In plus, nomenclatorul de articole este sincronizat, nemaifiind necesara actualizarea acestora pe ambele baze de date.
– Definirea corecta si in detaliu a politicilor comerciale in relatia cu diferitele tipuri de clienti: IKA, societati din domeniul constructiilor de cladiri sau distribuitori.
– Analiza intuitiva a vanzarilor cu SeniorVisualBI pe grupe de produse sau canale permite identificarea cu usurinta a modelelor de cumparare ale clientilor pe diferite perioade de timp sau zone, informatii extrem de utile in stabilirea strategiilor pe termen lung ale companiei.
– Controlul costurilor de productie cu ajutorul dashboard-urilor usor de personalizat din sistemul BI, care permit analiza simultana a diferitilor factori care influenteaza activitatea companiei.

Compania Duraziv a realizat numeroase investitii pentru dezvoltarea gamei de produse, dintre care 7 milioane de euro numai in fabrica de adezivi, care are o capacitate de productie de 200 000 de tone anual. Cele mai cunoscute produse ale producatorului sunt mortarul imbunatatit cu un ingredient inovator, Kauciuc® si vopseaua Duraziv fara miros.