Tenora, divizia VoIP a Modulo Consulting, a facilitat migrarea de la solutia de telefonie clasica utilizata de catre Bursa de Valori București la un sistem de comunicare telefonica VoIP bazat pe echipamente Xorcom .

Bursa de Valori Bucuresti ( BVB ) si Modulo Consulting (http://modulo.ro) au colaborat pentru a implementa o solutie VoIP moderna si flexibila care sa ii ofere institutiei financiare functionalitatile necesare unei comunicari eficiente si sa duca la reducerea costurilor. Tenora, divizia VoIP a Modulo, a ales un sistem bazat pe echipamente Xorcom care sa inlocuiasca sistemul analog ce nu mai facea fata nevoilor de comunicare ale BVB si care sa ofere flexibilitatea si stabilitatea necesare desfasurarii eficiente a activitatii.

Solutia Xorcom proiectata si implementata de catre divizia Tenora este formata dintr-un sistem principal si unul secundar, acesta din urma preluand comunicarea BVB in cazul in care sistemul principal nu  functioneaza corespunzator.  Noua solutie ofera 60 de extensii, cu posibilitatea cresterii numarului de extensii fara costuri aditionale, teleconferinte simultane cu apelanti locali sau din strainatate, sistem de inregistrare a apelurilor telefonice pentru referinte viitoare, mesaje predefinite si anunturi diverse pentru apelanti, control flexibil al apelurilor si integrarea telefoniei mobile in sistemul de comunicare. De asemenea, solutia vine cu functionalitati de comunicare integrata precum transmiterea mesajelor vocale si a faxurilor sub forma de mesaje tip e-mail.

Desi bugetul BVB pentru acest proiect a fost unul limitat, prin colaborarea cu Tenora si Xorcom, institutia financiara beneficiaza acum de o solutie eficienta atat din punct de vedere al nevoilor de comunicare, cat si din punct de vedere al costurilor. Noul sistem reduce semnificativ cheltuielile anuale aferente comunicatiilor de voce prin rutarea apelurilor catre destinatari in functie de rutele cu tarif minim.

“Colaborarea cu echipa Tenora a fost eficienta si plcuta. Au inteles exact atat nevoile, cat si limitarile noastre si ne-au propus o solutie care sa ne ofere toate functionalitatile vitale intr-un domeniu atat de dimanic precum cel financiar, totul fara a necesita o investitie pe care BVB sa nu o poata sustine”, a declarat Stefan Nanescu, Director IT&C, Bursa de Valori Bucuresti.

„Avand o experienta solida pe piata VoIP dobandita prin numeroase implementari de succes pentru companii din domenii variate si de dimensiuni diferite, Tenora a raspuns cu succes provocarii BVB de a implementa o solutie de comunicare moderna si eficienta care sa raspunda tuturor cerintelor clientului fara a impune costuri ce nu puteau fi sustinute”, a explicat Bogdan Moldovan, Managing Partner la Modulo Consulting.

Tenora, divizia VoIP a Modulo Consulting, proiecteaza si implementeaza solutii de comunicare avand ca obiective economia de timp si resurse, eficientizarea proceselor de business si sustinerea activitatilor complexe ale companiilor in efortul de a-si creste afacerile si a-si mari gradul de profitabilitate.