Un articol de George Topalov, Senior Sales Manager Vertiv România și Moldova

Începuturile au ceva special – fie că ne entuziasmează sau ne scot din zona de confort, un lucru e cert: ele sunt o condiție indispensabilă pentru progres. Transformarea digitală nu este neapărat un exemplu clasic de noi începuturi, dar schimbările recente, accelerate de pandemia de Covid-19, au revoluționat atât nevoile, cât și cererea.

Drept urmare, piața de profil se pregătește pentru o creștere puternică în acest an, în contextul în care companiile se bazează pe IT pentru a susține noi aplicații Edge și a transfera puterea de calcul și stocarea mai aproape de clienți, parteneri și dispozitive. În mod cert, procesul nu este unul simplu, dacă ne gândim că pentru multe dintre ele, transformarea digitală și tehnologia de calcul Edge vor fi printre cele mai complexe proiecte IT pe care le-au avut de pus în practică până acum. Dar investiția merită și suntem cu toții de acord că infrastructura digitală – ce include centrele de date – este vitală pentru buna funcționare a economiilor și societăților din secolul XXI.

Vertiv oferă un portofoliu vast de sisteme inteligente de infrastructură, software și servicii care abordează provocările de fiabilitate, scalabilitate și gestionare cu care se pot confrunta clienții, pe măsură ce marginea rețelei lor evoluează.

Cel mai recent exemplu: micro centrele de date.

Micro centrele de date sunt concepute pentru a susține aplicațiile de calcul Edge – adică acolo unde este nevoie de resurse critice de calcul, cu amprentă mică. Spre deosebire de centrele de date modulare prefabricate – care sunt, de obicei, instalații independente mai mari, situate în afara clădirilor principale sau în locații îndepărtate, micro centrele de date – de mărimea unui rack IT standard – pot fi utilizate în medii precum birouri, clinici, magazine cu amănuntul sau alte spații comerciale sau industriale.

Vertiv prezintă noul micro centru de date cu sistem Plug-and-Play, special conceput pentru Edge

Micro centrul de date Vertiv™ VRC-S este pre-proiectat și integrat din fabrică pentru a oferi fiabilitate maximă, eficiență și viteză de implementare. Vremurile în care procedurile sofisticate erau obligatorii sunt de mult apuse – VRC-S dispune de un sistem plug-and-play care se instalează rapid și ușor în aplicațiile Edge sau oriunde este nevoie de IT.

În acest fel, aveți posibilitatea de a îmbunătăți rapid orice spațiu cu un micro centru de date pentru a găzdui echipamente IT Edge. Cu o capacitate suficientă pentru a integra toate componentele IT și până la 3,5 kW de răcire integrată, în jurul unei conexiuni monofazate 16A, Vertiv™ VRC-S permite o valorificare ușoară a resurselor, oriunde este nevoie.

De-a lungul anilor, colaborarea cu diferite companii din numeroase domenii de activitate, ne-a arătat că asocierea componentelor unei soluții IT pentru aplicațiile Edge poate fi o provocare majoră pentru managerii IT, deja foarte ocupați. De la identificarea elementelor potrivite, până la timpul de așteptare necesar construcției unei soluții personalizate sau integrarea răcirii adecvate, UPS, PDU și monitorizare, procesul consumă timp și resurse pe care le-ați putea folosi altfel.

Vestea bună este că noul Vertiv ™ VRC-S scoate din ecuație complexitatea și timpul de așteptare, oferind o soluție integrată din fabrică, ce poate fi livrată în câteva zile și instalată în câteva ore.

Sistemul include un dulap IT complet asamblat din fabrică, care încorporează unitatea de distribuție a energiei (PDU) Vertiv™ Geist™ pentru monitorizarea inteligentă a controlabilelor la nivel de priză; noile kituri de răcire Vertiv™ VRC, care oferă până la 3,5 kW de răcire eficientă din punct de vedere energetic, cu un sistem de evacuare a căldurii integrat sau divizat (-15° C sau -34° C) și software-ul încorporat Vertiv Intelligence Director pentru monitorizarea și gestionarea de la distanță a tuturor componentelor sistemului, într-un singur loc.

Bazat pe rack-ul Vertiv™ VR, VRC-S este disponibil în 24 de modele standard, cu patru dimensiuni de rafturi, două metode diferite de eliminare a căldurii și opțiunea unui UPS Vertiv™ Liebert® GXT5 integrat. Astfel, managerii IT pot economisi timp, bani și dureri de cap, în timp ce beneficiază de o soluție sigură, eficientă, convenabilă pentru alimentarea și protejarea echipamentelor IT.

Versatilitatea este un alt aspect cheie: ideal pentru aplicațiile Edge, cum ar fi magazinele cu amănuntul și distribuția, transportul, asistența medicală și aplicațiile industriale ușoare, Vertiv™ VRC-S poate fi livrat în câteva zile și instalat în câteva ore. Nu în ultimul rând, Vertiv™ VRC-S vine cu o garanție de trei ani care acoperă întregul sistem.

Servicii Vertiv™ VRC-S: O gamă completă, ce include asistență la fața locului și programe de mentenanță

Implementarea ușoară contează, dar cu siguranță nu este singurul aspect pe care trebuie să-l luați în considerare. Următorul pe listă: service-ul și mentenanța. O echipă specializată simplifică acest proces și elimină orice îngrijorări legate de instalarea corectă, sigură și eficientă a echipamentului dumneavoastră, ceea ce poate fi esențial pentru instalațiile multi-sistem și lansările pe mai multe site-uri.
Pe scurt, puteți conta pe echipa de instalare care își va face treaba corect, la timp și va fi gata să răspundă tuturor întrebărilor dumneavoastră. În cadrul Vertiv Services, fiecare echipament beneficiază de atenția necesară, obiectivul fiind o experiență impecabilă a proceselor de achiziție și instalare.

O privire atentă: micro centrul de date Vertiv™ VRC-S, prezentat prin aplicația de realitate augmentată Vertiv™ XR

Nu ar fi fantastic dacă ați putea vedea din ce este fabricat VRC-S chiar acum, în spațiul dedicat infrastructurii IT sau în propria sufragerie? Acum se poate: VRC-S prinde viață prin capacitățile de realitate augmentată ale Vertiv™ XR.

Micro centrul de date Vertiv este inclus în aplicația de realitate augmentată Vertiv™ XR. Folosind percepția augmentată a realității pe computer, plasați Vertiv™ VRC-S în orice loc și testați toate caracteristicile și funcțiile sale. Astfel, aveți acces la un showroom mobil, ce poate fi organizat oriunde, chiar și la sediul clienților. Mai multe informații despre experiența AR care dă viață Vertiv VRC-S sunt disponibile pe site-ul Vertiv, în timp ce aplicația Vertiv XR poate fi descărcată gratuit de pe Google Play (Android) și Apple App Store (iOS).

Motivați de un scop comun: Programul Vertiv pentru parteneri

Partenerii noștri joacă un rol important în a ajuta companiile să își atingă obiectivele și, astfel, creează un viitor promițător pentru industria noastră.

Recent, Vertiv și-a extins portofoliul dedicat partenerilor, ce include acum oferte complete pentru infrastructura IT și Edge. Cu servicii și asistență dedicate, de la garanție extinsă, până la pachete de contracte și asistență la fața locului, partenerii IT Channel pot veni cu ușurință în sprijinul clienților lor, astfel încât aceștia din urmă să își simplifice întreținerea infrastructurii critice.

Astfel, partenerii Vertiv pot să vândă mai multe servicii, inclusiv elemente precum Vertiv™ Power Assurance, un program de 5 ani pentru UPS-uri care ajută la gestionarea cu succes a site-urilor IT mici, la distanță sau dispersate, sau Vertiv LIFE™ Services – un serviciu de diagnoză și monitorizare preventivă de la distanță pentru aplicații critice. În acest fel, pot realiza tranzacții de dimensiuni mai mari, profitabile, fără a utiliza resurse suplimentare, deoarece oferta face parte din Vertiv Incentive Program (VIP), care include asistență pentru vânzări, materiale de marketing și training online.

Prin intermediul noului portal, partenerii au posibilitatea de a accesa și alte beneficii exclusive, cum ar fi Deal Registration și programul nostru de recompense, lista datelor de contact pentru asistență, cele mai noi promoții și multe altele. Sunt disponibile selectoare și configuratoare de produse ușor de utilizat, broșuri, battle cards, studii de caz și o serie de alte resurse extrem de utile pentru dezvoltarea afacerii.

Reprezentanții noștri, cu experiență în acest domeniu, contribuie la identificarea și rezolvarea provocărilor clienților, generând astfel venituri suplimentare pentru parteneri.

Credeți că această ofertă este pentru dumneavoastră? Profitați de toate aceste avantaje alăturându-vă astăzi Programului Vertiv pentru parteneri. Aflați mai multe pe partners.vertiv.com sau contactați-ne la emea.ro.hello@vertiv.com