Visual Fan S.A., unul dintre cei mai importanți furnizori locali de tehnologii sustenabile și de soluții inovatoare pentru producția de energie verde, a construit două noi centrale fotovoltaice la Baia Mare, cu o capacitate totală de 757 kWp. Proiectul de tip EPC, demarat la jumătatea lunii noiembrie 2023, a fost finalizat la sfârșitul anului 2023, fiind respectat termenul de predare, fapt ce confirmă abilitățile și dedicarea echipei Allview Industry – IMM în implementarea eficientă a proiectelor fotovoltaice.

Cele două centrale fotovoltaice, dispuse pe acoperiș și la sol, includ 1.377 de panouri fotovoltaice de ultimă generație cu o putere de 575 W fiecare și 7 invertoare solare Fronius, cu o capacitate nominală de 100 kW.  Structurile de susținere, fie cele de pe acoperiș, ancorate în placa de beton cu o întărire a hidroizolației în punctele de ancorare, fie cele montate la sol, cu stâlpi bătuți, asigură stabilitate și rezistență în condiții meteorologice variate.

Proiectul contribuie semnificativ la obiectivele generale de reducere a emisiilor de CO2 și la modernizarea sistemului energetic, consolidând angajamentul companiei față de sustenabilitate.

“Proiectul de la Baia Mare este o dovadă clară a capacității noastre de a livra soluții inovatoare în domeniul energiei regenerabile. Ne bucurăm să aducem un aport semnificativ la modernizarea infrastructurii energetice, consolidându-ne poziția în acest domeniu. În anul 2024, ne propunem să continuăm această traiectorie ascendentă și să atingem un portofoliu de peste 100 MW de proiecte de energie solară implementate, continuând să contribuim la viitorul sustenabil al energiei verzi. a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan.

Cu o viziune orientată spre viitor, divizia Allview INDUSTRY – IMM a companiei Visual Fan își propune să atingă un portofoliu de peste 100 MW de proiecte de energie solară implementate până la finalul anului 2024. Pentru informații detaliate despre soluțiile oferite în domeniul producției de energie verde, puteți accesa website-ul companiei la www.allview.ro/solarenergy/industry-imm/.