Microsoft a anuntat in luna aprilie a acestui an disponibilitatea generala a Windows Azure Infrastructure Services:  Windows Azure Virtual Machines si Windows Azure Virtual Network.  Aceste noi servicii permit mutarea in cloud fara modificari a aplicatiilor existente.

Anuntul  reflecta un pas important in strategia de cloud a Microsoft,  cloudul constituind pentru clientii Microsoft un factor de inovatie si o extensie a infrastructurii gestionate de catre departamentele IT, nu doar o modalitate eficienta din punctul de vedere al costurilor pentru gazduirea infrastructurii si aplicatiilor.

Cu noile servicii Windows Azure anuntate, Microsoft completeaza oferta tehnologica pentru a oferi platforma de aplicatii ca serviciu (PaaS), infrastructura ca serviciu (IaaS) si solutii pentru scenarii hibride. Totodata, in acelasi timp cu disponibilitatea generala a Windows Azure Virtual Machines si Windows Azure Virtual Network, preturile pentru masinile virtuale si pentru serviciile cloud sunt reduse cu procente variind intre 21% si 33%.

Dezvoltatorii software si profesionistii IT pot incerca gratuit Windows Azure timp de trei luni folosind acest link, iar mai multe detalii tehnice sunt disponibile pe acest blog.