Astăzi este ”Ziua siguranței pe internet”. Google invită toți utilizatorii să aloce două minute și să verifice securitatea contului. Verificarea securității este un mod rapid de a revizui și controla setările de securitate ale contului Google, pentru a asigura maximum de protecție al acestuia.

Mai jos sunt câteva dintre cele mai importante elemente și acțiuni ale verificării securității contului.

  • Informații pentru recuperarea contului: Adăugați un număr de telefon. Acest lucru ajută Google în cazul în care nu mai puteți accesa contul. Google utilizează numărul de telefon doar pentru a proteja contul utilizatorului, în afara cazului în care utilizatorul a menționat și alte scopuri.
  • Activitatea recentă: Aceasta este o verificarea rapidă a autentificărilor pe contul Google. Dacă utilizatorul observă o activitate dintr-un loc sau dispozitiv pe care nu le recunoaște, este recomandat să-și schimbe parola imediat.
  • Permisiunile contului: La contul Google pot fi conectate diverse aplicații, pagini web, dispozitive. Utilizatorii sunt invitați să le treacă în revistă și să verifice dacă au încredere și le folosesc pe toate. Pot găsi și elimina telefoane vechi sau aplicații de demult, pe care nu le mai utilizează.