Ramona Prodea, REE Manager


Odată cu extinderea unei afaceri apare si necesitatea unei abordari cat mai flexibile,  Din moment ce exptinderea unei afaceri necesită o gândire flexibilă, multe companii au ajuns să accepte faptul că angajații au nevoie de dispozitive cu specificații variate, in funcție de atribuțiile fiecaruia.


Acest lucru ridică diverse probleme profesioniștilor din IT. Odată cu creșterea numărului de modele disponibile pentru angajați, devine din ce în ce mai greu  să oferi suport de calitate la un preț rezonabil. Acest lucru duce de cele mai multe ori la un model de suport segmentat și costisitor. Pentru a reduce din aceste probleme și implicit pentru a mări eficiența, trebuie să acceptăm existența problemei legate de standardele unei afaceri.


Există concepția greșită potrivit căreia organizațiile mari dispun de resurse nelimitate, când defapt acestea caută eficiența la fel ca orice consumator. Grupul Dr Pepper Snapple s-a confruntat cu această problemă ca urmare a unei forțe de lucru mari cu diverse atribuții. De exemplu, inginerii au nevoie de putere brută și performanță pe când membrii executivi necesită materiale ușuare pentru confort pe durata calătoriilor. Adițional, echipele din vânzari optează pentru o combinație performanță-durabilitate ce le permite desfăsurarea activității în orice mediu de lucru.


Atunci când căutăm un laptop compatibil cu standard din cadrul unei companii, există întotdeauna factori esențiali pe care ar trebui să îi luăm in considerare. In primul rând, utilizatorii își doresc un laptop ușor, puternic și rezistent pentru a permite un mediu de lucru variat fără a pierde din performanță. Beneficiile acestui sistem pentru departamentele IT sunt considerabile, deoarce administratorii pot produce o singură imagine software standard a sistemului de operare ce va fi funcțională pe fiecare laptop în parte. Grupul  Dr Pepper Snapple a optat, de exemplu, pentru un model HP EliteBook 745, ce a permis trecerea de la șase modele de calculatoare la trei modele standard. Având integrat APU-ul AMD (Accelerated Processing Unit ) dar si GPU-urile AMD Radeon™, HP EliteBook 745 a oferit utilizatorilor din toate departamentele companiei o performanță specifică dispozitivelor high-end.


APU-urile (Accelerated Processing Units) de top, precum cele din gama AMD PRO A-Series, ajută la îmbunătățirea productivității nu numai prin adresarea nevoilor fundamentale ale forței de muncă dar și oferind noi moduri de lucru. Atunci când se alege un laptop pentru standardizare, utilizatorii doresc să ruleze simultan programe, edita documente, realiza conferințe video și naviga online, fără a pierde din viteză de lucru. Astfel, alegerea unui procesor bazat pe tehnologia HSA este recomandată, maximizând performanța unui laptop prin prioritizarea inteligentă și rutarea sarcinilor între GPU (procesare paralelă) și CPU (procesare în serie).

 

 

Astfel, promovarea standardizării devine crucială, și reprezintă o șansă de a îmbunătății viața angajaților și mobillitatea forței de muncă. Alegând laptop-ul corect din clasa business, și păstrând alegerile hardware, departamentele IT au mai puține probleme de compatibilitate. În concluzie, vorbim de o infrastructură software simplifcată, cu mai puține probleme, ce duce la un raport performanță – cost mai ridicat și utilizatori mai fericiți.