Autor: Radu Constanteanu

IDC: În Q2/2020 cheltuielile pentru infrastructura IT de cloud public le depășesc pentru prima dată pe cele pentru infrastructura IT tradițională

Conform International Data Corporation (IDC) Worldwide Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker, veniturile furnizorilor înregistrate din vânzările de produse de infrastructură IT (servere, sisteme de stocare enterprise și switch-uri Ethernet) pentru medii cloud, inclusiv publice și cloud privat, a crescut cu 34,4% de la an la an în al doilea trimestru al anului 2020 (Q2/2020). Investițiile în infrastructura IT tradițională, non-cloud, au scăzut cu 8,7% în perioada de referință față de cea din anul anterior.

Aceste rate de creștere arată răspunsul pieței la ajustări majore în activitățile de afaceri, educaționale și sociale cauzate de pandemia COVID-19 și rolul pe care îl joacă infrastructura IT în aceste ajustări. În întreaga lume au existat treceri masive către utilizarea instrumentelor online în toate aspectele vieții umane, inclusiv colaborarea, evenimentele de afaceri virtuale, divertisment, cumpărături, telemedicină și educație. Mediile cloud, și în special cloudul public, au fost un factor cheie al acestei schimbări. Cheltuielile cu infrastructura IT de cloud public au crescut cu 47,8% față de an în Q2/2020 ajungând la 14,1 miliarde USD și depășind pentru prima dată nivelul cheltuielilor pentru infrastructura IT non-cloud. Cheltuielile cu infrastructura cloud privată au crescut cu 7% față de Q2/2019 la 5 miliarde de dolari, cloud-urile private on-premise reprezentând 64,1% din această sumă.

IDC consideră că piața infrastructurii hardware a atins punctul de vârf, iar mediile cloud vor continua să reprezinte o pondere din ce în ce mai mare din cheltuielile totale. În timp ce IDC și-a mărit prognoza atât pentru cheltuielile IT cloud, cât și pentru cele non-cloud pentru întregul an 2020, se așteaptă ca investițiile în infrastructura IT cloud să depășească cheltuielile pentru infrastructura non-cloud, 54,8% față de 45,2%. Cea mai mare parte a creșterii cheltuielilor va fi determinată de infrastructura IT cloud publică, care se așteaptă să încetinească în partea a doua a anului în curs, dar să crească cu 16% față de perioada similară a anului trecut până la 52,4 miliarde de dolari pentru întregul an. Cheltuielile pentru infrastructura cloud privată vor experimenta, de asemenea, o atenuare în a doua jumătate a anului și vor ajunge la 21,5 miliarde de dolari pentru întregul an, o creștere de doar 0,3% față de perioada similară a anului trecut.

Începând cu 2019, dominația mediilor IT cloud în fața celor non-cloud exista deja pentru platformele de calcul și switch-urile Ethernet, în timp ce majoritatea platformelor de stocare nou livrate sunt destinate încă mediilor non-cloud. Începând din 2020, cu investiții sporite de la furnizorii de cloud public în platformele de stocare, această schimbare va rămâne persistentă în toate cele trei domenii tehnologice. În cadrul mediilor de implementare cloud în 2020, platformele de calcul vor rămâne cel mai mare segment de cheltuieli (50,9%) cu 37,7 miliarde de dolari, în timp ce platformele de stocare vor fi segmentul cu cea mai rapidă creștere, cheltuielile crescând cu 21,2% până la 27,8 miliarde de dolari, iar segmentul switch-urilor Ethernet va crește cu 3,9% față de perioada similară a anului trecut la 8,5 miliarde de dolari.

Cheltuielile cu infrastructura IT cloud au crescut în toate regiunile în Q2/2020, cele mai mari două regiuni, China și SUA, oferind cele mai ridicate rate de creștere anuale, de 60,5% și respectiv 36,9%. În toate regiunile, cu excepția Europei Centrale și de Est și a Orientului Mijlociu și a Africii, creșterea infrastructurii cloud publice a depășit creșterea în cloud-ul privat IT.

La nivel de furnizor, rezultatele au fost mixte. Inspur și-a dublat veniturile din vânzări către mediile cloud, ajungând la egalitate pentru a doua poziție în clasamentul furnizorilor, în timp ce grupul producătorilor de design original (original design manufacturers – ODM Direct) a crescut cu 63,6% față de perioada similară a anului trecut. Veniturile Lenovo au depășit 1 miliard de dolari, crescând cu 49,3% față de perioada similară a anului trecut.

IDC declară o egalitate statistică pe piața mondială a infrastructurii IT cloud atunci când există o diferență de un procent sau mai puțin în cotele veniturilor furnizorilor între doi sau mai mulți furnizori. Datorită joint venture-ului existent între HPE și noul grup H3C, IDC raportează cota de piață externă la nivel global pentru HPE ca „HPE/New H3C Group” începând cu Q2/2016. De asemenea, datorită joint venture-ului existent între IBM și Inspur, IDC raportează cota de piață externă la nivel global pentru Inspur și Inspur Power Systems ca „Inspur/Inspur Power Systems” începând cu Q3/2018.

Pe termen lung, IDC se așteaptă ca cheltuielile cu infrastructura IT pentru cloud să se mărească cu o rată de creștere anuală compusă pe cinci ani (CAGR) de 10,4%, ajungând la 109,3 miliarde de dolari în 2024 și reprezentând 63,6% din totalul cheltuielilor cu infrastructura IT. Centrele de date din cloud-ul public vor reprezenta 69,4% din această sumă, crescând cu un CAGR de 10,9%, iar cheltuielile pentru infrastructura cloud privată vor crește la un CAGR de 9,3%. Cheltuielile pentru infrastructura IT non-cloud vor reveni după 2020, dar vor continua să scadă în general, cu un CAGR de -1,6%. q

Forrester previzionează că 2021 va fi anul în care fiecare companie va dubla experiențele, operațiunile, produsele și ecosistemele alimentate de tehnologie. Conform Forrester’s 2021 Predictions lansate la finele săptămânii trecute, succesul organizațiilor europene va depinde de cât de repede și de bine valorifică tehnologia pentru a-și deservi forța de muncă în noua normalitate și de a construi platforme care să le diferențieze.

Rapoartele Forrester’s Predictions analizează dinamica impactului asupra diferitelor industrii și discipline, inclusiv schimbarea comportamentelor consumatorilor, experiența clienților, experiența angajaților, marketing, confidențialitate și tehnologie. Aspectele cheie ale previziunilor europene Forrester pentru 2021 includ:

Mai mult de o treime din lucrătorii europeni white collar vor lucra de la distanță cu normă întreagă. În 2021, 49% dintre managerii europeni anticipează o rată permanent mai mare de angajați cu normă întreagă la distanță. Ca urmare, munca transfrontalieră la distanță va crește.

Șefii de marketing vor deține un control deplin asupra ciclului de viață al clienților. Chief Marketing Officers vor pune clientul în centrul a tot ceea ce fac: leadership, strategie și operațiuni. În consecință, cheltuielile pentru marketingul de fidelizare și păstrare vor crește cu 30% în 2021.

Chief Information Officers vor adopta strategii cloud-first și pentru platforme pentru a obține viteză și adaptabilitate. În 2021, 30% dintre firme vor continua să-și accelereze cheltuielile pentru cloud, securitate și controlul riscurilor, rețele și mobilitate – inclusiv firmele cu dificultăți care doresc să obțină avantaje în urma pandemiei.

Parlamentul European va elabora noi reguli AI și va abandona reforma e-privacy. Parlamentul European nu numai că nu va adopta propunerea de reglementare a e-privacy în 2021, ci o va abandona complet. Parlamentul European va finaliza, de asemenea, un proiect al unui nou regulament AI care va fi primul din lume.

Fraudele și breșele de date din domeniul bancar vor atinge un nivel istoric. În 2021, va exista un număr mare de împrumuturi COVID-19 frauduloase. Băncile se vor confrunta, de asemenea, cu încălcări și amenzi din cauza afacerilor naive care s-au digitalizat fără a ține cont de reglementările GDPR și PCI DSS, expunând date și compromițând milioane de conturi.

„În timpul pandemiei, firmele europene au îndeplinit sarcini care odată păreau imposibile – uneori peste noapte”, a spus Laura Koetzle, vicepreședintă și director de grup la Forrester. „Într-adevăr, odată cu volatilitatea vine oportunitatea. Trecerea la munca la distanță, dezvoltarea platformelor de comerț electronic pentru a vinde online și organizarea de evenimente virtuale pentru a rămâne conectat sunt doar câteva exemple de acțiuni esențiale pe care organizațiile europene au trebuit să le realizeze rapid. În 2021, firmele vor trebui să fie adaptive, creative și rezistente, predicțiile noastre indicând o tendință spre accelerarea adopției tehnologiei.” q

Șaizeci și nouă la sută dintre consiliile de administrație (Board of Directors – BoD) și-au accelerat inițiativele de digitalizare a afacerilor ca urmare a întreruperii provocate de pandemia COVID-19, potrivit unui nou sondaj realizat de Gartner. Aproape jumătate anticipează schimbarea modelului de afaceri al organizațiilor lor ca urmare a pandemiei. 2021 Gartner Board of Directors Survey a fost realizat printr-un sondaj online din luna mai până în luna iunie 2020 cu 265 de respondenți din SUA, EMEA și APAC ce dețin un rol într-un consiliu de administrație sau activează ca membri ai unui consiliu de administrație corporativ. Sondajul a vizat înțelegerea modului în care consiliile de administrație privesc evoluția modelului de afaceri bazat pe afaceri digitale în companiile lor, împreună cu rolul CIO și al altor lideri executivi, în special în contextul crizei COVID-19.

„Consiliile de administrație joacă un rol puternic în a ajuta echipa de conducere executivă să se concentreze dincolo de riscurile pe termen scurt asociate cu această pandemie extinsă”, a spus Partha Iyengar, distins vicepreședinte de cercetare la Gartner. „Transformarea digitală bazată pe tehnologie poate și ar trebui să fie un factor puternic în abordarea angajaților, a clienților, a lanțului de aprovizionare și să mărească impactul brand-ului pentru a permite companiei să iasă din criză mai puternică.”

COVID-19 solicită consiliilor de administrație modificări bugetare

Majoritatea consiliilor de administrație (67%) se așteaptă la creșteri bugetare pentru tehnologie ca urmare a pandemiei, în timp ce domeniile funcționale precum marketingul și resursele umane sunt de așteptat să înregistreze reduceri bugetare. Respondenții se așteaptă la o creștere de aproape 7% a bugetelor IT pentru 2020. „Solicitarea pe termen lung a consiliilor de administrație în timpul COVID-19 este de a aproba investiții anticipative chiar și în condițiile unor venituri și profituri potențial în scădere dramatică”, a spus Iyengar.

Analiticele și inteligența artificială (AI) sunt așteptate să devină mai puternice ca tehnologii ce schimbă radical mediul de afaceri, ca urmare a pandemiei, pe măsură ce companiile se bazează pe ele pentru a fundamenta mai bine luarea deciziilor în noul mediu de lucru la distanță.

Inițiative de tehnologie digitală în topul listei de priorități de afaceri a consiliilor de administrație

Motivate de apariția COVID-19, inițiativele de tehnologie digitală vor servi drept prioritate strategică de afaceri pentru consiliile de administrație în următorii doi ani, urmate de gestionarea relațiilor cu clienții și gestionarea forței de muncă la distanță.

86% dintre respondenți consideră că tehnologia are un rol de transformare în abordarea priorităților strategice de afaceri, motiv pentru care se așteaptă ca majoritatea organizațiilor să creeze un nou rol „Chief Digital Officer” pentru a gestiona pe termen lung situația indusă de pandemia COVID-19. „Consiliile de administrație trebuie să adopte abordări inovatoare ale modelelor lor de guvernanță prin utilizarea tehnologiilor și a expertizei IT pentru a adapta impactul pe care pandemia îl are asupra agendelor lor de transformare digitală”, a spus Iyengar.

Consiliul de administrație îl vede pe CIO ca partener

Aproape toate consiliile de administrație se așteaptă ca liderii funcționali să colaboreze între ei în timpul pandemiei de COVID-19. Mai mult de jumătate consideră că CIO-ul este un partener al liderilor departamentelor de afaceri, în timp ce peste o treime consideră că CIO-ul ar trebui să rezolve singur problemele de digital business. Reînnoirea pe termen mai lung este un domeniu important pentru consiliul de administrație, 28% dintre respondenți concentrându-se pe faza „reînnoire” a procesului de resetare a strategiei de afaceri definită de Gartner. Conducerea executivă este mai puțin concentrată pe reînnoire (18%) și mai concentrată pe faza „Respond”, mai puțin de jumătate raportând că este zona lor principală de activitate.

„CIO-ul și restul echipei de conducere executivă ar trebui să se angajeze alături de consiliul de administrație pentru crearea unei strategii pe termen mai lung pentru revigorare – și chiar supraviețuire – după criză”, a spus Iyengar. q