Kaleido Intelligence, o companie de cercetare de piață, previzionează o creștere substanțială în următorii 5 ani a traficului de roaming celular pentru echipamentele IoT, deoarece companiile din mai multe verticale ale pieței caută să-și accelereze strategiile de digitalizare. Se așteaptă ca traficul de date în roaming IoT să crească de la 127 Petabytes în 2020 la peste 560 Petabytes în 2025.

Potrivit analiștilor Kaleido, COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra afacerilor din întreaga lume datorită distanțării sociale, închiderii frontierelor și blocajelor din lanțul de aprovizionare. Acest lucru a dus la o contracție temporară a investițiilor. Industria IoT nu a fost exceptată: Kaleido anticipează o creștere cu doar 9% a conexiunilor totale IoT celulare în 2020 față de cifra înregistrată în 2019.

Kaleido consideră că mai mulți factori vor contribui la o accelerare susținută a cererii de conectivitate pe termen mediu. De exemplu, asistența pentru lucru de la distanță, automatizarea și monitorizarea de la distanță sunt cerințe critice pentru continuitatea activității.Cu un risc ridicat de impact negativ asupra afacerii, ca urmare a restricțiilor viitoare COVID-19 sau chiar a noilor pandemii, anul 2021 va putea avea investiții reînnoite pentru ca organizațiile să se asigure că sunt implementate strategiile de diminuare a riscurilor.

Steffen Sorrell, Research Lead la Kaleido Intelligence a subliniat: ”COVID-19 a adăugat o perspectivă pozitivă pentru furnizorii de conectivitate IoT, conexiunile de roaming IoT fiind estimate să înregistreze o creștere medie anuală de 33% între 2020 și 2025. Riscul pentru companii este pur și simplu prea mare și, prin urmare, va justifica costul comparativ mai mare de tehnologie celulară pentru a sprijini strategiile de reducere a riscurilor.”

Sorrell crede că roaming-ul 5G al consumatorilor va fi mai puțin afectat de situația pandemică actuală și va aduce inevitabil multe noi oportunități, niveluri de servicii și niveluri de utilizare.

Kaleido previzionează o adopție crescută pentru serviciile de roaming 5G numai începând cu 2023. Până atunci, se așteaptă ca roamerii 5G să rămână sub 10 milioane; reprezentând mai puțin de 2% din roamerii mobili activi la nivel mondial. Cu toate acestea, se estimează că traficul de date în roaming 5G se va apropia de 800 PB în 2025, reprezentând peste 46% din traficul total de date în roaming al consumatorilor.

Sursa: Kaleido Intelligence