Future Communities//Open Innovation Fair, primul târg de inovație prin tehnologie pentru dezvoltarea comunităților din România, își deschide și azi porțile către publicul larg. Vizita doamnei Neelie Kroes, vicepreședinta Comisiei Europene,  în cadrul Future Communities, a inclus și un tur al proiectelor expuse și întâlniri cu tineri studenți, antreprenori, reprezentanți ai companiilor precum și autorități pe tema proiectelor inovatoare care au schimbat  comunitățile din România dar și cu o serie de concepte aflate în stadiul pilot  – clase inteligente, tehnologii destinate domeniului medical, modele de case verzi, eficiența energetică sau sisteme integrate de gestiune și plăți online. Totodată, Ionuț Budișteanu, tânărul care a câștigat Marele Premiu ”Gordon E. Moore” la cea mai mare competiție internațională de știință și inginerie pentru liceeni din lume – Intel ISEF din Phoenix – Arizona, SUA, domnul profesor Ioan Grosu de la Universitatea Al.I.Cuza din Iași, inventatorul titirezului controlabil și al curcubeului de grădină sau MB Telecom, singura companie din lume care a reuşit să-şi adjudece de două ori Marele Premiu la Salonului de Inventică de la Geneva își prezintă în cadrul târgului proiectele lor.

Sunt încântată că am avut oportunitatea să vin în România să vorbesc atât cu Primul Ministru Ponta, cât și cu oamenii fascinanți din domeniul IT&C de aici, să văd cum comunitățile se dezvoltă, cum extind accesul la broadband și cum arată industria antreprenoriatului local”, a declarat Neelie Kroes, Vicepreședinte al Comisiei Europene și Comisar European pentru Agenda Digitală.

Pe parcursul zilei de azi dar și de mâine, participanții vor avea ocazia să participe și la o serie de seminarii gratuite, dedicate antreprenoriatului și inovației în afaceri.

The Hub Bucharest prezintă seminarul cu tema „De la inovație la o afacere inovativă”, un prim exercițiu de „traducere” a ideii de afacere într-un model viabil și ușor de înțeles. Seminarul va  susținut de Vlad Craioveanu și Alexandra Pode, co-founders The Hub Bucharest.

PotȘiEu.ro, prima platformă românească de crowdfunding creată ca instrument alternativ de finanțare pentru proiecte antreprenoriale, propune publicului seminarul „Metode alternative de finantare pentru startups”. Acesta se adresează inițiatorilor de proiecte antreprenoriale cu impact în societate, care caută o sursă de finanțare pentru demarare. Workshop-ul va fi susținut de Cătălina Azamfirei, membru al echipei fondatoare.

Prima zi de seminarii va fi încheiată tot de The Hub Bucharest – „Inovație și tehnologie în comunitatea HUB Bucharest – Idei noi pentru vremuri noi”. Vom fi invitați să descoperim câteva idei încă mici, însă îndrăznețe, vizionare și orientate către valoarea adăugată pentru comunitățile pe care le deservesc. Participanții vor avea ocazia să înțeleagă mai multe despre concepte ce ne pot redefini viitorul, de la „up-cycling”, „sharing economy”, „local sourcing” până la educație digitală și transparentă în accesul la servicii legate de locuință. Seminarul este moderat de Alexandra Pode – co-founder The Hub Bucharest.

Vineri se va lansa Music Academy o școala de muzică online, susț­inută de o suită de muzicieni români de renume, ce urmăresc să ofere suport activ și acces la informaț­ie de ultima oră tuturor celor ce vor să înve­țe să cânte la un instrument cu ușurin­ță, prin intermediul internetului. Proiectul se bazează pe interacțiunea activă dintre instructori și cursanț­i folosind înregistrări video, pe sedimentarea extrem de minuț­ioasă a unui curriculum extins pentru fiecare instrument, prezentat pe nivele de dificultate și menit să ghideze cursantul de la punctul 0 până când acesta este apt să se exprime singur prin intermediul instrumentului studiat

Pentru mai multe detalii provind programul seminariilor va rugăm accesați www.futurecommunities.ro.

Lista expozanților din cadrul tărgului poate fi vizualizata AICI.

Future Communities// Open Innovation Fair  este inițiat de programul Biblionet și Ministerul pentru Societatea Informațională, sub Înaltul Patronaj al Guvernului României