AMD a anunțat astăzi noua gamă de APU-uri A-Series de înaltă performanță, dezvoltate pe o arhitectură System-on-Chip (SoC). Cunoscută anterior sub numele de cod “Carizzo”, a 6-a generație de procesoare AMD profită de experiența versiunilor anterioare și oferă performanțe noi, remarcându-se astfel prin versatilitatea oferită și fiind concepute pentru a excela într-o gamă variată de aplicații online.

Primul APU SoC marchează premiera mai multor tehnologii: Primul processor de notebook cu suport pentru decodare hardware  High Efficiency Video Coding (HEVC), prima arhitectură Heterogeneous Systems (HSA) 1.0 și primul APU compatibil ARM® TrustZone® capabil de performanțe ridicate. Noul processor folosește 12 nuclee de calcul – 4 CPU + 8 GPU – bazându-se pe tehnologia nucleelor “Excavator” și de premiata arhitectură Graphics Core Next (GCN). Rezultatul este pe măsură, deoarece vorbim de un procesor ce dublează durata de viață a bateriei, oferă performanțe de gaming de două ori mai mari, experiențe de procesare inovatoare prin HSA și compatibilitate Windows 10, respectiv DirectX 12.

“Notebook-ul rămâne soluția ideală pentru oamenii ce caută versatilitate fiind singurul dispozitiv ce excelează în toate, iar astăzi, putem oferi experiențe premium la un preț accesibil celor ce caută performanța în mediul online, prin streaming, gaming sau content management.”, a afirmat Matt Skynner, VP corporate și manager general, produse AMD.