Începând cu sfârşitul lui februarie 2015, clienţii UPC România își pot plăti facturile pentru serviciile de Internet, televiziune şi telefonie direct de pe telefon, prin aplicația mobilPay Wallet, prima platformă completă de plăți mobile din România, dezvoltată de NETOPIA mobilPay, liderul pieței locale de mobile payments.

În urma integrării plăților UPC pe platforma mobilPay Wallet, NETOPIA mobilPay își consolidează portofoliul de clienți din zona de servicii telecom, UPC fiind primul operator important de televiziune și Internet prin cablu din România care introduce plățile mobile. Astfel, românii care folosesc aplicația mobilPay Wallet și care utilizează serviciile UPC, le vor putea plăti rapid și simplu, direct de pe smartphone, fără efort sau pași suplimentari.

Plățile pentru facturi, de la cele de utilități până la cele pentru servicii telecom, trebuie să se realizeze în cel mai simplu mod posibil. Plățile din wallet-urile mobile au avantaje clare atât pentru client, care primește notificarea emiterii facturii pe telefon şi cu un singur click o plătește, cât și pentru comerciant, care încasează factura într-un timp mult mai scurt. Ne bucurăm că UPC a ales calea viitorului”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA mobilPay.

În 2014, tranzacțiile de pe smartphone și tablete procesate prin platforma mobilPay Wallet s-au dublat față de anul precedent, cea mai mare tranzacție procesată prin aplicație ridicându-se la peste 250 euro, valoare similară cu cea din 2013, procesată pentru facturi de utilități.