Aplicația mobilPay Wallet, dezvoltată anul trecut de NETOPIA mobilPay, va fi primul portofel electronic din România și printre primele din regiune integrat în MasterPass™, serviciul digital deținut de MasterCard. Acesta va oferi utilizatorilor posibilitatea de a face cumpărături cu mobilPay Wallet în Romania și în afara țării, la peste 40.000 de comercianți din rețeaua MasterPass.

În urma integrării, utilizatorii mobilPay MasterPass Wallet vor avea o experiență de cumpărare online sau mobilă mult mai rapidă, facilă și sigură, care elimină necesitatea de introducere de fiecare dată a datelor de card și de livrare pentru finalizarea cumpărăturilor, la comercianții parteneri MasterPass din întreaga lume.

Astfel, românii care folosesc aplicația mobilPay MasterPass Wallet vor avea posibilitatea de a face cumpărături la comercianți parteneri MasterPass din țări precum China, Australia, Canada, Italia, Noua Zeelandă, Polonia, Singapore, Africa de Sud, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

 „Posesorul de smartphone are nevoie de un instrument care nu doar să-i înlocuiască portofelul clasic, ci să-i permită să facă plăți de pe telefon rapid și în deplină siguranță. Suntem mândri că astăzi, la un an de la lansarea mobilPay Wallet, facem încă un pas important, prin deschiderea către comerțul electronic global”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA mobilPay.

Potrivit acestuia, unul din principalele beneficii de care se vor bucura utilizatorii de mobilPay MasterPass Wallet odată cu integrarea in rețeaua MasterPass este simplificarea plății online. Dacă, până acum, finalizarea tranzacțiilor era îngreunată de nevoia introducerii datelor suplimentare, mobilPay MasterPass Wallet le va permite utilizatorilor să plătească de pe mobil printr-un simplu click sau atingere a ecranului și va reduce semnificativ rata de abandon a tranzacțiilor.

“Într-o lume dominată de tehnologie și orientată către confort, numerarul – cu toate inconveniențele sale legate de securitate și confort – a devenit un zid în calea comerțului”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager România, MasterCard. ”Fie că e vorba de jucăria pe care copilul și-o dorește de ziua lui și pe care nu o găsești la magazinul din apropriere de casă sau de economia de timp la plata facturilor, numerarul își dovedește ineficiența. La polul opus, MasterPass vine cu toate avantajele celor mai noi tehnologii de plată, cu deschiderea către comerțul global și aduce simplitate și confort în utilizare, la superlativ“.

“MasterPass este o revoluție în industria plăților electronice, cu o rețea globală de acceptare a portofelelor digitale online sau pe mobil”, adaugă Gabriel Ghiță, Head of  New Business, MasterCard. “Portofelele digitale sunt ele însele o revoluție a experienței de plată, iar MasterCard își asumă rolul de leader în plăți electronice oferindu-le operatorilor de portofele digitale exact ceea ce le lipsea – acceptare la comercianți din toată lumea. Alături de Netopia, la un an de la lansarea primei platforme de plăți mobile remote din România, deschidem granițele comerțului pentru utilizatorii aplicației, oferindu-le posibilitatea de a face cumpărături la comercianți  din România și din toată lumea.”

În prezent, rata lunară de utilizatori mobilPay MasterPass Wallet s-a dublat comparativ cu începutul anului, aproximativ 50% dintre aceștia realizând cel puțin o tranzacție pe săptămână prin aplicație.

Lansată în martie 2013 de MasterCard şi NETOPIA mobiPay, aplicaţia mobilPay MasterPass Wallet este disponibilă pentru telefoane smart cu sisteme de operare iOS şi Android. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din Google Play – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobilpay şi App Store şi folosită pentru plăţi diverse, cum ar fi cele de facturi, pentru reîncărcarea cartelelor preplătite sau pentru produse şi servicii furnizate de comercianţii parteneri. De asemenea, pe lângă produsele şi serviciile generale, există şi oferte exclusive pentru utilizatorii mobilPay MasterPass Wallet.