O analiza realizata de departamentul IBM Security arata ca peste 60% din aplicatiile mobile de top ce ofera servicii de dating sunt vulnerabile la o varietate de atacuri cibernetice care pot pune in pericol datele personale si pe cele ale companiei.

Studiul IBM dezvaluie ca cele mai multe dintre aceste aplicatii au acces la diferite functionalitati ale dispozitiveleor mobile cum ar fi camera, microfonul, spatiul de stocare, localizare prin GPS, informatii despre portofelul mobil, care in combinatie cu vulnerabilitatile specifice terminalelor mobile pot fi exploatate de catre hacker. De asemenea studiul arata ca aproape jumatate din personalul organizatiilor analizate au cel putin una dintre aceste aplicatii de dating instalate pe dispozitivele mobile cu care acceseaza si informatii ale companiei.

Cercetatorii din cadrul departamentului IBM Security au identificat ca 26 din cele 41 de aplicatii de dating pe care le-au analizat pe platforma Android aveau vulnerabilitati de o severitate medie sau mare. Analiza a fost facuta pe baza aplicatiilor disponibile in magazinul de aplicatii Google Play in Octombrie 2014. Vulnerabilitatile descoperite de catre IBM Security permit unui potential hacker sa acumuleze informatii personale despre utilizator. In timp ce unele aplicatii au masurile de siguranta active, IBM a descoperit ca multe sunt vulnerabile la atacuri.